Clatite cu urda si marar

Delicatele Clatite cu urda si marar sunt desertul perfect pentru cina copioasa. Se prepara usor si puteti folosi orice mod de preparare al clatitelor cunoasteti.

clatite cu ruda si marar
Ingrediente Clatite cu urda si marar:

Clatite:

  • 200 g faina
  • 1 praf sare
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala

Umplutura cu urda si marar:

  • 500 g urda
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Marar proaspat tocat

Preparare Clatite cu urda si marar:

Clatite:

  • Din ingredientele de clatite se prepara un aluat omogen:
  • Se amesteca ouale cu telul, se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat.
  • Se adauga laptele si faina alternand, apoi apa minerala.
  • Se mixeaza pana la omogenizare.
  • Compozitia se lasa la frigider minim o ora.
  • Incingeti bine putin ulei intr-o tigaie antiaderenta (se procedeaza la fel de fiecare data cand facem o clatita noua), mixati aluatul de clatite cu polonicul, apoi turnati cam cate un polonic pentru fiecare clatita in parte.
  • Se coc bine pe ambele parti.

Umplutura cu urda si marar:

  • Urda se mixeaza intr-un blender cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si mararul proaspat tocat, pana devine o pasta fina omogena.
  • Intindeti umplutura cu urda si marar pe clatitele obtinute anterior, apoi  rulati-le cu grija.
  • Clatitele cu urda si marar se pot servi si calde si reci.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.