Tort cu clatite branza si coacaze

Din aluatul de clatite se pot face deserturi exceptionale, de la banalele clatite umplute cu diverse ingrediente, la mini torturi delicioase. Savurosul Tort cu clatite branza si coacaze, este un bun exemplu, ce se prepara foarte usor, si se termina imediat.

Tort cu clatite branza si coacaze 11

Ingrediente Tort cu clatite branza si coacaze:

Clatite:

  • 1 cana faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 1 cana lapte

Umplutura:

  • 400 g branza de vaci
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri iaurt
  • 1 cana coacaze/afine

Preparare Tort cu clatite branza si coacaze:

Clatite:

  • Amestecati faina cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Se toarna laptele, oul batut, uleiul.
  • Se mixeaza pana la omogenizare, se da compozitia de clatite obtinuta la frigider minim o ora.
  • Dupa aceea, se incinge putin ulei intr-o tigaie, apoi se scurge si se coc pe rand clatitele (4 bucati).
  • Dupa ce sunt gata se aseaza una peste alta cat mai uniform, se lasa sa se raceasca, apoi se taie cu ajutorul unui cutit de pizza in 6 parti egale, obtinandu-se 6 triunghiuri.

Umplutura:

  • Mixati branza de vaci cu mixerul sau blenderul pana cand devine o pasta cat mai fina.
  • Se adauga iaurtul treptat, apoi zaharul si zaharul vanilat.
  • Se mixeaza pana la omogenizare.
  • Coacazele se spala, se sterg bine cu un prosop de hartie.

Asamblare Tort cu clatite branza si coacaze:

  • Asezati una din clatitele taiate in triunghi pe o farfurie.
  • Peste aceasta se intinde 1/4 din umplutura de branza.
  • Se presara 1/4 din coacaze.
  • Se repeta procedeul de inca 3 ori (clatita taiata in triunghiuri, umplutura de branza, coacaze).
  • Tortul cu clatite branza si coacaze il servi imediat sau il puteti lasa la frigider cateva ore inainte de a-l servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.