Negresa cu crema de unt si frisca

Negresa cu crema de unt si frisca este un adevarat deliciu ! Crema delicata cu aroma de vanilie impreuna cu glazura de ciocolata si fulgii de migdale, alcatuiesc un desert fabulos.

Negresa cu crema de unt si frisca

Ingrediente Negresa cu crema de unt si frisca:

Negresa:

  • 250 g unt/margarina
  • 1 1/3 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 cani faina
  • 4 oua
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de unt si frisca:

  • 250 g unt moale la temperatura camerei
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cana smantana pentru frisca

Decor:

  • Fulgi de migdale

Preparare Negresa cu crema de unt si frisca:

Negresa:

  • Untul/margarina se topeste la foc mic intr-o cratita antiaderenta, apoi se adauga peste acesta zaharul, laptele si cacaua.
  • Se lasa compozitia obtinuta sa fiarba la foc mic cca. 5 minute, amestecand-o din cand in cand.
  • Se ia cratita de pe foc si din compozitia obtinuta se opreste cca. 1/2 cana pentru a glazura mai tarziu negresa.
  • Restul compozitiei se lasa sa se raceasca complet, apoi se adauga in aceasta galbenusurile si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Albusurile se bat separat cu un praf de sare pana devin rigide.
  • Bezeaua obtinuta se incorporeaza treptat cu o spatula in restul compozitiei.
  • Turnati aluatul de negresa intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Lasati blatul de negresa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua parti egale, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de unt si frisca:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos.
  • Separat, se mixeaza smantana pentru frisca pana cand incepe sa se intareasca, apoi se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma.
  • Incorporati treptat frisca batuta in compozitia de unt+zahar pudra+esenta de vanile, mixati usor pana la omogenizare.

Asamblare Negresa cu crema de unt si frisca:

  • Unul din blaturile negresei se aseaza pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde crema de unt si frisca obtinuta anterior.
  • Se pune cel de-al doilea blat de negresa.
  • Acesta se glazureaza cu compozitia de negresa pe care ati oprit-o anterior (1/2 cana).
  • Deasupra se presara fulgii de migdale.
  • Dati Negresa cu crema de unt si frisca la frigider cateva ore pentru a se inmuia, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.