Tort de inghetata cu coacaze negre si ciocolata

Savurosul Tort de inghetata cu coacaze negre si ciocolata este un desert perfect pentru zilele calduroase de vara. Stratul de coacaze negre combinat cu cel de frisca si cu topping-ul de ciocolata, alcatuiesc un desert cu gust fantastic. Puteti folosi  afine in locul coacazelor.

Tort de inghetata cu coacaze negre si ciocolata

Ingrediente Tort de inghetata cu coacaze negre si ciocolata:

  • 400 g coacaze negre proaspete
  • 1 cana lapte condensat (la cutie metalica, nu cel pentru cafea !)
  • 2 cani smantana pentru frisca rece

Topping:

  • 50 g ciocolata
  • 1/3 cana smantana pentru frisca
  • Coacaze negre proaspete

Preparare Tort de inghetata cu coacaze negre si ciocolata:

  • Spalati coacazele, puneti-le intr-un blender si mixati-le cateva secunde.
  • Strecurati compozitia obtinuta pentru a scapa de pieliti si samburei.
  • Mousse-ul obtinut se mixeaza cu 3/4 cana lapte condensat.
  • Adaugati apoi 1 cana smantana pentru frisca rece, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm cu pereti detasabili, pe fundul careia ati pus o folie de plastic.
  • Dati tava la congelator minim 8 ore.
  • Cana de smantana pentru frisca ramasa se mixeaza cu restul de lapte condensat (1/4 cana).
  • Compozitia obtinuta se intinde uniform peste compozitia inghetata deja, se pune tava din nou in congelator si se mai lasa acolo pana cand se va inchega si compozitia de smantana pentru frisca + lapte condesat.

Topping:

  • Rupeti ciocolata in bucatele si topiti-o pe bain-marie impreuna cu 1/3 cana smantana pentru frisca.
  • Lasati compozitia obtinuta sa se raceasca complet.
  • Scoateti tava din congelator (dupa ce a inghetat si stratul de frisca + lapte condensat), indepartati inelul detasabil si folia de plastic.
  • Compozitia de topping se pune intr-o punga de plastic (dupa ce s-a racit complet), caruia ii vom taia un colt prin care vom turna ciocolata topita, peste stratul de frisca + lapte condesat.
  • Deasupra decorati cu coacaze proaspate.
  • Puteti servi imediat dupa ce ati turnat topping-ul de ciocolata sau puteti pune din nou inghetata la congelator si servi mai tarziu.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.