Tort cu afine si mascarpone

Rafinatul Tort cu afine si mascarpone se prepara foarte usor din doar cateva ingrediente. Puteti folosi si alte fructe de padure, in locul afinelor.

Tort cu afine si mascarpone

Ingrediente Tort cu afine si mascarpone:

Blat:

  • 5 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de mascarpone:

  • 750 g branza mascarpone rece
  • 350 ml smantana pentru frisca rece
  • 100 g zahar pudra

In plus:

  • Fulgi de ciocolata pentru decor
  • 100 ml cafea concentrata pentru insiropare
  • Cacao pudra
  • 300 g afine

Preparare Tort cu afine si mascarpone:

Blat:

  • Mixati albusurile spuma tare, adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, amestecati usor cu o spatula.
  • In final incorporati faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se lasa blatul obtinut sa se raceasca complet, apoi se va taia in 3 felii, obtinandu-se 3 foi de blat.

Crema de mascarpone:

  • Mixati smantana pentru frisca rece pana se intareste.
  • Se adauga apoi zaharul pudra si branza mascarpone.
  • Se mixeaza pana se obtine o crema omogena.
  • Crema obtinuta se va imparti in 4 parti egale.

Asamblare Tort cu afine si mascarpone:

  • Afinele se spala si se sterg bine de apa.
  • Cafeaua concentrata se obtine fierband 2 lingurite cu varf de cafea in 100 ml apa, se lasa sa se raceasca complet.
  • Asezati una din foile de blat obtinute pe un platou de tort.
  • Aceasta se va insiropa cu 1/3 din cafeaua concentrata obtinuta.
  • Se intinde apoi 1/4 din crema de mascarpone si se pun peste aceasta 1/3 din afine.
  • Presarati pudra de cacao.
  • Se repeta procedeul inca de doua ori, cu exceptia faptului ca peste ultimul rand de afine nu se mai presara pudra de cacao.
  • Cu ultima patrime din crema de mascapone se imbraca tortul, apoi pe marginile acestuia se pun fulgii de ciocolara.
  • Tortul se lasa la frigider minim 12 ore, inainte de a-l taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.