Prajitura rasturnata cu prune si frisca

Prajitura rasturnata cu prune si frisca se prepara usor si este foarte savuroasa. Blatul fraged impreuna cu fructele si crema de frisca, alcatuiesc un desert excelent de toamna.

Prajitura rasturnata cu prune si frisca

Ingrediente Prajitura rasturnata cu prune si frisca:

Blat:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g unt/ margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 g prune

Crema de frisca:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic gelatina (10 g)

Decor:

  • 250 g prune

Preparare Prajitura rasturnata cu prune si frisca:

Blat:

  • Bateti albusele spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati apoi galbenusurile cu ajutorul unei spatule + zaharul vanilat.
  • Turnati in fir subtire untul/margarina topit si racit.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Cernati faina impreuna cu praful de copt, adaugati-le treptat in restul compozitiei cu ajutorul unei spatule.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23x33m
  • Prunele se spala, se sterg bine de apa, se taie pe jumatate, se scot samburii.
  • Jumatatile de prune se aseaza pe intreaga suprafata a tavii de copt, peste hartia de copt (miezul pe hartia de copt).
  • Peste acestea se toarna compozitia de blat obtinuta anterior.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 45-55 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi se rastoarna pe un prosop de bucatarie, astfel incat prunele vor fi la suprafata blatului.
  • Se scoate hartia de copt si se lasa sa se raceasca complet.

Crema de frisca:

  • Puneti gelatina in 1/2 cana apa sa se inmoaie cca. 7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie si se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana devine mai rigida.
  • Se adauga treptat in aceasta gelatina dizolvata, usor racita, se amesteca energic pana la omogenizare.
  • Intindeti crema de frisca obtinuta peste blatul racit complet.
  • Dati Prajitura rasturnata cu prune si frisca la frigider cca. 1 ora pana cand gelatina incepe sa se inchege.
  • Decorati-o apoi cu cele 250 g prune, pe care in prealabil le spalati, le stergeti bine de apa, le taiati in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.