Prajitura frageda cu prune

Prajitura frageda cu prune este desertul ideal de weekend. Se prepara  usor si este foarte gustoasa.

Prajitura frageda cu prune

Ingrediente Prajitura frageda cu prune:

  • 5 oua
  • 3 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3/4 cana ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • 500 g prune

Topping:

  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g faina

Decor:

  • Zahar pudra

Preparare Prajitura frageda cu prune:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Adaugati uleiul, mixati la viteza redusa.
  • Incorporati apoi restul ingredientelor cu ajutorul unei spatule.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×32 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta in tava.
  • Prunele se spala, se sterg bine de apa, se scot samburii, se taie in bucatele, se pun in aluatul din tava.
  • Ingredientele de topping (faina, zahar, unt) se amesteca usor cu ajutorul degetelor si se presara deasupra prajiturii.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celius cca. 45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu prune se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.