Prajitura frageda cu prune

Prajitura frageda cu prune este desertul perfect de vara. Se prepara  usor si este foarte gustoasa. Puteti folosi si caise in locul prunelor, rezultatul final va fi la fel de savuros.

prajitura frageda cu prune

Ingrediente Prajitura frageda cu prune:

  • 180 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 225 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 15 prune
  • 2 linguri zahar pudra pt. decor

Preparare Prajitura frageda cu prune:

  • Untul se mixeaza cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Se adauga ouale, pe rand, incorporand fiecare ou complet pana la adaugarea urmatorului.
  • Se adauga extractul de vanilie, apoi faina cernuta amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Se mixeaza pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 28×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele/ caisele se spala se sterg cu un prosop, apoi se taie pe jumatate si li se scot samburii.
  • Aranjati jumatatile de prune in compozitia din tava cu miezul spre exterior.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce Prajitura frageda cu prune s-a racit complet, se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.