Gogosi cu cirese

Un desert pufos, aromat, destul de usor de facut, sunt delicioasele Gogosi cu cirese. Puteti folosi si visine, rezultatul final va fi la fel de gustos.

Gogosi cu cirese

Ingrediente Gogosi cu cirese:

  • 2 cani lapte cald
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 900 g faina
  • 50 g unt topit
  • 50 ml visinata/rom
  • 250 g cirese/visine
  • Ulei pentru prajit
  • Zahar pudra pentru decorare

Preparare Gogosi cu cirese:

  • In laptele cald se dizolva drojdia si zaharul.
  • Se adauga galbenusurile, oul, zaharul vanilat si sarea.
  • Se incorporeaza apoi treptat faina cernuta.
  • Se adauga untul topit si visinata/romul.
  • Framantati aluatul cateva minute pana obtineti un aluat omogen.
  • Se pudreaza cu faina, apoi se acopera cu servet curat de bucatarie si se lasa sa creasca la cald cca. 45 minute.
  • Ciresele/visinele se spala, se scot cozile si samburii, se scurg de sucul format.
  • Dupa ce aluatul a crescut, se va intinde cu sucitorul si apoi cu ajutorul unui pahar/cani se va taia in rondele.
  • In mijlocul fiecarei rondele se pune cate o cireasa/visina.
  • Lipiti marginile fiecarei rondele, formand o biluta.
  • Intr-o cratita adanca antiaderenta se incinge bine mult ulei.
  • Se prajesc gogosile cu cirese pe ambele parti pana se rumenesc.
  • Se presara apoi cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.