Prajitura cu blat de nuci crema de iaurt si zmeura

Prajitura cu blat de nuci crema de iaurt si zmeura este un desert racoros, perfect de vara. Crema de iaurt si frisca combinata cu blatul de nuci si ciocolata, impreuna cu aromatele fructe de zmeura, alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Prajitura-cu-blat-de-nuci-crema-de-iaurt-si-zmeura

Ingredinte Prajitura cu blat de nuci crema de iaurt si zmeura:

  • 500 grame zmeura proaspata

Blat de nuci si ciocolata:

  • 6 oua
  • 180 grame zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 ml apa minerala
  • 125 ml ulei
  • 200 grame faina
  • 200 grame ciocolata rasa
  • 200 grame nuci pisate
  • 1 plic praf de copt

Crema de iaurt si frisca:

  • 750 ml smantana grasime 18%
  • 500 ml iaurt simplu grasime 10%
  • 150 grame zahar pudra
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 20 grame gelatina

Preparare Prajitura cu blat de nuci crema de iaurt si zmeura:

Blatul de nuci:

  • Mixati ouale cu zaharul, zaharul vanilat si apa minerala pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Se adauga apoi uleiul.
  • Separat, intr-un alt bol, se amesteca faina cernuta cu praful de copt, ciocolata rasa si nucile pisate.
  • Turnati treptat amestecul ingredientelor uscate in amestecul de oua-zahar-apa minerala.
  • Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati aluatul obtinut intr-o tava de 23×33 cm,in care in prealabil ati pus hartie de copt, nivelati, dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de cca. 35 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Se lasa apoi sa se raceasca complet.

Crema de iaurt si frisca:

  • Gelatina se pune la inmuiat in 1/2 cana apa rece timp de 10 minute.
  • Mixati smantana (18%) cu iaurtul si zaharul.
  • Gelatina inmuiata se dizolva apoi pe bain-marie (nu se fierbe !), apoi se toarna in fir subtire in compozitia de smantana-iaurt-zahar.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza separat pana se intareste, apoi se amesteca cu restul cremei.

Asamblare Prajitura cu blat de nuci crema de iaurt si zmeura:

  • Peste blatul de nuci racit complet se intinde jumatate din crema de iaurt si frisca.
  • Peste acesta se pun o parte din fructele de zmeura.
  • Peste ele se intinde restul de crema de iaurt si frisca.
  • Deasupra se decoreaza cu zmeura ramasa.
  • Prajitura cu blat de nuci crema de iaurt si zmeura se da la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.