Inghetata de vanilie

52 Shares

Inghetata de vanilie se prepara usor si este foarte delicioasa. Puteti s-o decorati cu sos de ciocolata, fulgi de cocos sau cu capsuni si frisca, asa cum am garnisit-o eu.
inghetata de vanilie 1

Ingrediente Inghetata de vanilie:

  • 5 galbenusuri
  • 175 grame zahar
  • 500 ml lapte
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar  vanilat

Decor:

  • 300 ml Frisca
  • 300 grame Capsuni taiate pe sfert/jumatate in functie de marime

Preparare Inghetata de vanilie:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtineti o crema omogena cremoasa.
  • Laptele se pune intr-o cratita, se adauga peste ele mixul de galbenusuri+zahar.
  • Se amesteca si se pune la foc mic amestecand continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Se ia imediat de pe foc, dupa ce compozitia se ingroasa, se lasa sa se raceasca complet.
  • Bateti smantana pentru frisca pana se intareste, apoi adaugati-o in crema de oua racita complet.
  • Amestecati pana se omogenizeaza, apoi transferati-o intr-o caserola si dati-o la congelator.
  • Se serveste in pahare astfel: in partea de jos se pune o lingura frisca, se adauga cateva sferturi/jumatati de capsuni, se pun 2-3 cupe inghetata, apoi de decoreaza cu frisca si capsuni taiate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.