Prajitura cu ciocolata si capsuni
Prajitura cu ciocolata si capsuni este desertul perfect al lunii mai ! Blatul umed combinat cu crema de capsuni si ganache-ul de ciocolata, alcatuiesc o prajitura exceptionala.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si capsuni:
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 100 grame ciocolata neagra topita
- 3 linguri lapte
Crema de lapte :
- 500 ml lapte
- 7 linguri faina
- 150 grame zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 150 grame unt
- 500 grame capsuni
Ganache:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 200 grame ciocolata neagra
Preparare Prajitura cu ciocolata si capsuni:
Blat:
- Mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o crema spumoasa.
- Se adauga apoi faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
- Turnati in compozitie ciocolata topita, dupa ce s-a racit, si laptele.
- In final se incorporeaza albusurile, pe care le bateti intr-un castron separat, cu un praf de sare, pana se intaresc bine.
- Se omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei spatule.
- Turnati compozitia intr-o tava de 23×35 cm, nivelati, dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste complet, se taie pe jumatate.
Crema de lapte:
- Amestecati 200 ml lapte cu zaharul si faina.
- Restul de lapte se pune la fiert, si cand clocoteste, se toarna incet amestecul pregatit anterior din lapte-zahar-faina.
- Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
- Dupa ce se raceste putin, se incorporeaza untul.
- Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se taie in bucatele.
Ganache:
- Se pune smantana pentru frisca la foc mic.
- Cand incepe sa fiarba se inchide imediat focul si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
- Amestecati pana cand ciocolata s-a topit si s-a omogenizat cu smantana.
- Se lasa sa se raceasta la temperatura camerei, apoi se da la frigider 30 minute sau la congelator 10 minute, pentru a se inchega putin.
Asamblare Prajitura cu ciocolata si capsuni:
- Asezati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
- Peste acesta se intinde jumatate din crema.
- Aranjati bucatelele de capsuni, apoi acoperiti-le cu restul de crema.
- Asezati cel de-al doilea blat.
- Deasupra se toarna ganacheul, dupa ce s-a inchegat putin la frigider sau congelator.
- Se lasa la frigider cateva ore pentru a se inmuia blaturile si a se inchega ganacheul.
Please follow and like us: