Prajitura cu ananas

215 Shares

Blat simplu, crema de galbenusuri, fructe din compot, frisca, putina ciocolata, sunt atuurile unei delicatese culinare: Prajitura cu ananas. Se prepara usor si se termina repede !

prajitura cu ananas

Ingrediente Prajitura cu ananas:

Crusta:

  • 120 grame faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 65 grame unt rece taiat in bucati
  • 30 ml apa rece

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 grame unt

Alte ingrediente:

  • 1 cutie compot ananas (bucatile din aceasta taiate cuburi scurse bine de zeama din compot)
  • 250 ml frisca

Glazura:

  • 30 grame ciocolata
  • Putin ulei

Preparare Prajitura cu ananas:

Crusta:

  • Intr-un castron amestecati faina cu sarea, apoi adaugati untul rece taiat bucatele.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti un aluat sfaramicios, apoi adaugati putin cate putin apa, pana cand aluatul incepe sa se lege.
  • Intindeti aluatul obtinut intr-o foaie de cca. 3-4 mm grosime, apoi asezati-l intr-o tava rode 20×30 cm.
  • Lasati aluatul din tava la frigider in jur de 30 de minute.
  • Dupa ce-l scoateti din frigider, intepati aluatul din loc in loc cu o furculita, deasupra acestuia se aseaza o foaie de copt, iar peste foaie se pun boabe de fasole sau de naut (pentru a preveni umflare aluatului la coacere).
  • Dati tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de 12 minute, scoateti crusta, luati de pe aceasta boabele de fasole/naut si foaia de copt, apoi mai lasati-o in cuptor inca 8 – 10 minute, sau pana cand crusta se rumeneste.

Crema:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se pun intr-o craticioara la foc mic.
  • Se adauga laptele si faina.
  • Se mixeaza continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia apoi de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza cu untul.

Asamblare Prajitura cu ananas:

  • Deasupra blatului complet racit intindeti crema.
  • Peste aceasta aranjati bucatile de ananas scurse bine de zeama din compot.
  • Decorati cu frisca, iar peste aceasta „stropiti” cu ciocolata topita impreuna cu uleiul.
  • Prajitura cu ananas se lasa la frigider minim 2-3 ore, apoi se taie.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.