Chiftele cu cartofi la cuptor

2 Shares

Delicioasele Chiftele cu cartofi la cuptor se prepara rapid si sunt ideale pentru masa de pranz. Parmezanul adaugat in compozitia de chiftele, le confera acestora un gust fabulos.

Chiftele cu cartofi la cuptor

Ingrediente Chiftele cu cartofi la cuptor:

Chiftele:

  • 400 grame carne tocata (mixta: vita, porc, sau carne de pasare)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 felie paine inmuiata in apa, apoi stoarsa bine
  • 1 ou batut
  • 1 legatura marar proaspat tocat
  • Sare
  • Piper

Cartofii:

  • 1.5 kg cartofi
  • 300 ml apa
  • Sare
  • Piper
  • 1 crenguta rozmarin

Preparare Chiftele cu cartofi la cuptor:

Chiftele:

  • Toate ingredientele pentru chiftele se mixeaza bine intr-un castron pana se ontine o compozitie omogena.
  • Din aceasta se formeaza apoi chiftele.
  • Acestea se prajesc in ulei incins doar pana cand se vor rumeni usor pe ambele parti, apoi se pun intr-o farfurie.

Cartofii:

  • Cartofii se curata de coaja, se spala, se usuca cu un prosop de hartie, se taie in felii subtiri, se aseaza pe fundul unui vas termorezistent de cuptor.
  • Condimentati cartofii cu sare si piper.
  • Deasupra cartofiilor feliati se aseaza chiftelele partial prajite si ramura de rozmarin.
  • Se toarna apoi apa printre cartofi, se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da in cuptorul preincalzit la 220 grade celsius timp de 45 minute.
  • Chiftelele cu cartofi la cuptor se servesc calde alaturi de o salata mixta.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.