Chiftele cu cartofi la cuptor
Delicioasele Chiftele cu cartofi la cuptor se prepara rapid si sunt ideale pentru masa de pranz. Parmezanul adaugat in compozitia de chiftele, le confera acestora un gust fabulos.
Ingrediente Chiftele cu cartofi la cuptor:
Chiftele:
- 400 grame carne tocata (mixta: vita, porc, sau carne de pasare)
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 2 linguri parmezan ras
- 1 felie paine inmuiata in apa, apoi stoarsa bine
- 1 ou batut
- 1 legatura marar proaspat tocat
- Sare
- Piper
Cartofii:
- 1.5 kg cartofi
- 300 ml apa
- Sare
- Piper
- 1 crenguta rozmarin
Preparare Chiftele cu cartofi la cuptor:
Chiftele:
- Toate ingredientele pentru chiftele se mixeaza bine intr-un castron pana se ontine o compozitie omogena.
- Din aceasta se formeaza apoi chiftele.
- Acestea se prajesc in ulei incins doar pana cand se vor rumeni usor pe ambele parti, apoi se pun intr-o farfurie.
Cartofii:
- Cartofii se curata de coaja, se spala, se usuca cu un prosop de hartie, se taie in felii subtiri, se aseaza pe fundul unui vas termorezistent de cuptor.
- Condimentati cartofii cu sare si piper.
- Deasupra cartofiilor feliati se aseaza chiftelele partial prajite si ramura de rozmarin.
- Se toarna apoi apa printre cartofi, se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da in cuptorul preincalzit la 220 grade celsius timp de 45 minute.
- Chiftelele cu cartofi la cuptor se servesc calde alaturi de o salata mixta.