Prajitura cu nuci gem de piersici si bezea

136 Shares

Un desert facil care se termina repede, il obtineti preparand delicioasa Prajitura cu nuci gem de piersici si bezea. Aroma gemului de fructe combinata cu nuci si bezea, creeaza un desert excelent.

Prajitura cu nuci gem de piersici si bezea

Ingrediente Prajitura cu nuci gem de piersici si bezea:

Aluat:

  • 250 grame faina
  • 200 grame unt
  • 50 grame nuci macinate
  • 70 grame zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte rece (daca aluatul este prea uscat)

Umplutura:

  • 500 grame gem de piersici

Bezeaua:

  • 5 albusuri
  • 100 grame zahar pudra
  • Jumatati de nuci pentru decorare

Preparare Prajitura cu nuci gem de piersici si bezea:

Aluat:

  • Mixati faina impreuna cu untul.
  • Adaugati galbenusurile, nucile macinate, zaharul pudra.
  • Framantati cu mainile aluatul obtinut.
  • Daca vi se pare prea uscat, adaugati cele 2 linguri de lapte rece.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×30 cm.
  • Intindeti aluatul obtinut si intepati-l cu o furculita din loc in loc.
  • Dati tava cu aluat, in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 20 minute sau pana cand acesta devine auriu.
  • Se scoate apoi din cuptor, si se scade temperatura cuptorului la 160 grade celsius.
  • Intindeti gemul de piersici pe toata suprafata aluatului semi-copt.
  • Peste acesta turnati albusurile batute cu zaharul pudra.
  • Aranjati jumatatile de nuci peste stratul de bezea.
  • Se da din nou tava in cuptorul incins la 160 grade pentru 25 minute sau pana cand bezeaua devine aurie.
  • Prajitura cu nuci gem de piersici si bezea se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.