Prajitura cu mere si crema de nuci
Prajitura cu mere si crema de nuci este un adevarat rasfat culinar. Foile simple peste care intindem un strat de mere si un strat de crema de nuci, decorate cu glazura de ciocolata, sunt absolut fabuloase !
Ingrediente Prajitura cu mere si crema de nuci :
Foi:
- 300 grame faina
- 200 grame unt
- 1/2 cana zahar
- 3 galbenusuri
Umplutura de mere:
- 800 grame mere
- 100 grame zahar
- 2 lingurite suc de lamaie
Crema de nuci:
- 250 grame nuci macinate
- 250 ml lapte fierbinte
- 100 grame zahar pudra
- 250 grame unt la temperatura camerei
Glazura de ciocolata:
- 50 grame unt
- 1/3 cana zahar pudra
- 2 lingurite cacao
- 4-5 lingurite apa
Preparare Prajitura cu mere si crema de nuci :
Foile:
- Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
- Mixati zaharul cu faina.
- Adaugati untul taiat in cubulete, galbenusele.
- Framantanati aluatul obtinut pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Impartiti aluatul format in doua parti egale.
- Intindeti o foaia din fiecare aluat, de marimea tavii de copt, si coaceti-le separat timp de 12-15 minute fiecare.
- Puneti nucile macinate intr-un castron.
- Turnati peste acestea laptele fierbinte, lasati-le sa se raceasca (nuca va absorbi laptele si se va forma o masa densa).
Umplutura de mere:
- Curatati merele de coaja, puneti-le intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de lamaie.
- Lasati-le pe foc pana cand zaharul este topit, iar sucul format incepe sa se ingroase.
- Scurgeti sucul format.
- Intindeti merele peste una din foile coapte anterior.
- Deasupra stratului de mere asezati cea de-a doua foaie coapta.
Crema de nuci:
- Mixati untul cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati apoi treptat in aceasta, compozitia de nuci+lapte preparata anterior, dupa ce s-a racit complet.
- Intindeti crema de nuci obtinuta peste cea de-a doua foaie de aluat.
- Prajitura cu mere si crema de nuci se da la frigider cel putin 8 ore, apoi se decoreaza cu glazura de ciocolata si se lasa din nou la frigider pe parcursul consumarii acesteia.
Glazura de ciocolata:
- Toate ingredientele de glazura se topesc pe bain-marie, se mixeaza pentru a obtine o glazura omogena.
- Lasati glazura sa se raceasca putin, apoi decorati cu acesta Prajitura cu mere si crema de nuci.
Recapituland:
- Se coc foile 12-15 minute.
- Nucile se inmoaie in laptele fierbinte.
- Se prepara umplutura de mere.
- Se obtine crema de nuci prin amestecarea untului si zaharul cu nucile inmuiate in lapte, dupa ce acestea s-au racit.
Se asambleaza prajitura:
- Foaie de aluat
- Umplutura de mere
- Foaie de aluat
- Crema de nuci
- Se lasa la frigider minim 8 ore, apoi de decoreaza cu glazura de ciocolata.
Please follow and like us: