Prajitura cu mere frisca si glazura

Blat fin usor de preparat, umplutura de mere cu aroma dulce-acrisoara, strat consistent de frisca, si o glazura cu ou sunt atuurile unui desert perfect: Prajitura cu mere frisca si glazura.

Prajitura cu mere frisca si glazura

Ingrediente Prajitura cu mere frisca si glazura:

Blat:

  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura cu mere:

  • 2 kg mere
  • 20 grame gelatina
  • 3 lingurite zahar

Frisca:

  • 500 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca

Glazura:

  • 125 grame unt
  • 3 lingurite zahar
  • 3 lingurite cacao
  • 1 ou

Preparare Prajitura cu mere frisca si glazura:

Blat:

  • Bateti albusele spuma cu un praf de sare.
  • Incorporati zaharul si bateti in continuare pana cand albusele se intaresc.
  • Adaugati apoi galbenusele pe rand, iar in final incorporati faina mixata cu amidonul si praful de copt.
  • Ungeti cu unt si presarati putin pesmet o tava de copt de 23×33 cm.
  • Turnati in aceasta aluatul obtinut anterior, nivelati.
  • Dati blatul in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 25-30 minute.

Umplutura cu mere:

  • Curatati merele de coaja, dati-le pe razatoare cu ochiuri mari.
  • Inmuiati gelatina in 1/2 cana apa timp de 10 minute.
  • Puneti merele rase intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul.
  • Amestecati usor merele si lasati-le pe foc pana cand se evaporeaza aproape complet sucul format, apoi turnati peste acestea gelatina inmuiata.
  • Mixati pana cand se omogenizeaza, apoi luati merele de pe foc si asezati-le calde peste blatul scos din cuptor.
  • Bateti frisca cu intaritorul pana cand aceasta devine de consistenta usor rigida, apoi intindeti-o peste stratul de mere, dupa ce acesta s-a racit complet.

Glazura:

  • Puneti pe foc intr-o craticioara la foc mic zaharul, untul si cacaua, pana cand untul se topeste si se omogenizeaza cu celelate ingredientele formand o crema omogena.
  • Luati craticioara de pe foc, lasati compozitia obtinuta sa se raceasca usor.
  • Separat, bateti albusul de ou, apoi incorporati in acesta galbenusul.
  • Mixati, apoi adaugati in compozitie crema de unt-zahar-cacao obtinuta anterior.
  • Intindeti glazura astfel obtinuta peste stratul de frisca.
  • Dati Prajitura cu mere frisca si glazura la frigider cel putin 4 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.