Prajitura cu foi de miere blat pandispan si crema

131 Shares

Un desert delicios, pretabil la ocazii festive, este savuroasa Prajitura cu foi de miere blat pandispan si crema. Se prepara destul de usor si este nemaipomenit de gustoasa.

Prajitura cu foi de miere blat pandispan si crema

Ingrediente Prajitura cu foi de miere blat pandispan si crema:

Foi cu miere:

  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri miere lichida
  • 1/2 cana zahar
  • 120 grame margarina
  • 2 oua
  • 1 varf cutit condiment de turta dulce

Blatul de pandispan:

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 2 cani lapte grasime 3,5%
  • 1/2 cana zahar
  • 200 grame unt la temperature camerei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri pline faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1/2 lingurita esenta de migdale

In plus:

  • Gem de prune
  • Sos de ciocolata

Preparare Prajitura cu foi de miere blat pandispan si crema:

Foi cu miere:

  • Intr-un castron mixati faina cu praful de copt.
  • Se adauga mierea, ouale, laptele, condimentul de turta dulce, margarina, zaharul.
  • Framantati aluatul obtinut, apoi impartiti-l in doua parti.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Coaceti pe rand cele doua foi de aluat cu miere, in tava de copt in care ati pus hartie, timp de 15 minute fiecare, in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius.
  • Se lasa apoi cele doua foi sa se raceasca complet.

Blatul de pandispan:

  • Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc.
  • Separat, se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza galbenusele pe rand.
  • In final, turnati albusele batute cu zaharul in compozitia de faina-praf de copt-galbenuse, mixati usor ingredientele.
  • Turnati aluatul obtinut in tava in care ati copt foile cu miere.
  • Se da aluatul in cuptorul incins la 160 grade Celsius timp de 25 minute, sau verificati cu scobitoarea.

Crema:

  • Mixati 1/2 cana lapte cu faina si amidonul, pana cand obtineti o compozitie omogena, fara cocoloase.
  • Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Cand incepe sa fiarba, se adauga compozitia de lapte+faina+amidon, se mixeaza pana cand se ingroasa crema, apoi se inchide focul, si se lasa sa se raceasca complet.
  • Dupa ce s-a racit, se incorporeaza untul si esenta de migdale.

Asamblare Prajitura cu foi de miere blat pandispan si crema:

  • Puneti pe fundul unui platou de prajituri, una din foile cu miere preparate anterior.
  • Peste aceasta se intinde gemul de prune.
  • Intindeti jumatate din crema, apoi asezati blatul de pandispan.
  • Peste acesta se intinde restul de crema, iar deasupra se pune cea de-a doua foaie cu miere.
  • Decorati cu sos de ciocolata si lasati Prajitura cu foi de miere blat pandispan si crema la frigider cel putin 8 ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.