Prajitura cu crema de frisca si gem de portocale

86 Shares

Un desert perfect de iarna este savuroasa Prajitura cu crema de frisca si gem de portocale. Blatul de cacao combinat cu frisca si gem de portocale, merg perfect alcatuind un dulce fabulos.

Prajitura cu crema de frisca si gem de portocale

Ingrediente Prajitura cu crema de frisca si gem de portocale:

Blat:

  • 5 oua
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 250 grame unt/margarina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana apa

Crema de frisca si gem de portocale:

  • 350 ml frisca
  • 15 grame gelatina
  • 1/2 borcan gem de portocale
  • 2 linguri zahar pudra

Topping:

  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
  • Fulgi de migdale

Preparare Prajitura cu crema de frisca si gem de portocale:

Blat:

  • Puneti la fiert untul cu apa, zaharul si cacaua.
  • Dupa ce dau in clocot se iau de pe foc, si se lasa sa se raceasca.
  • Adaugati apoi in compozitie galbenusele, faina si praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Separat, bateti albusele pana se intaresc, apoi incorporati-le in restul compozitiei.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
  • Turnati aluatul obtinut anterior, dati-l in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce s-a racit complet, se taie pe din doua, pe orizontala, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de frisca si gem de portocale:

  • Bateti frisca rece cu zaharul pudra pana se intareste usor.
  • Inmuiati gelatina in 1/2 cana apa timp de 15 minute, apoi se lichefiaza pe bain-marie ( nu trebuie sa fiarba).
  • Adaugati gelatina dizolvata in frisca mixata cu zaharul.
  • Mixati pana cand se omogenizeaza, apoi incorporati in crema obtinuta si gemul de portocale.

Asamblare Prajitura cu crema de frisca si gem de portocale:

  • Asezati unul din blaturile obtinute anterior pe fundul unui platou de prajituri.
  • Intindeti peste acesta crema de frisca si portocale obtinuta anterior.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Deasupra turnati glazura de ciocolata, apoi presarati fulgii de migdale.

Glazura de ciocolata:

  • Ciocolata se topeste impreuna cu laptele pe bain-marie, apoi se toarna peste cel de-al doilea blat si se presara fulgii de migdale.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.