Prajitura cu blat de nuca crema de cocos si glazura

164 Shares

Prajitura cu blat de nuca crema de cocos si glazura este laborioasa, avand multe straturi, insa si gustul este pe masura, unul nemaipomenit de savuros.

Prajitura cu blat de nuca crema de cocos si glazura f
Ingrediente Prajitura cu blat de nuca crema de cocos si glazura:

Foi:

  • 250 grame faina
  • 250 grame margarina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa rece
  • 1/2 lingurita praf de copt

Blat cu nuca:

  • 6 oua
  • 200 grame zahar pudra
  • 100 grame nuci macinate
  • 100 grame nuci taiate in bucatele
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cacao

Aluat tip pandispan:

  • 4 oua
  • 3/4 cana faina
  • 1/2 cana faina
  • 1/2 cana amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri apa calduta

Crema de cocos:

  • 1 cana fulgi de cocos
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 250 grame unt la temperatura camerei

Alte ingrediente:

  • Gem sau jeleu de coacaze

Glazura de ciocolata:

  • 100 grame zahar
  • 100 grame unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura lapte

Preparare Prajitura cu blat de nuca crema de cocos si glazura:

Foi:

  • Framantati ingredientele de foi pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Acoperit aluatul de foi obtinut cu o folie, dati-l la frigider 30 minute, apoi impartitit-l in doua parti egale.

Blat cu nuca:

  • Mixati galbenusele cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati faina, praful de copt, cacaua, nucile taiate.
  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in acestea nucile macinate.
  • Amestecati cele doua compozitii [ (gakbenuse-zahar-faina-praf de copt-nuci taiate) cu (albusuri – nuci macinate)] pana se omogenizeaza, obtinand un aluat cu nuca.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 22×26 cm.
  • Intindeti o foaie de dimensiunile tavii de copt din aluatul de foi pe care l-ati tinut la frigider 30 minute, apoi l-ati impartit in doua, si asezati foaia in tava de copt in care ati pus hartie.
  • Turnati peste prima foaie aluatul cu nuca obtinut anterior, nivelati.
  • Intindeti cea de-a doua foaie din aluatul de foi pe care l-ati tinut la frigider 30 minute, asezati-o peste aluatul de nuci.
  • Dati tava in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 35 minute.
  • Scoateti apoi blatul obtinut (foaie-blat nuca-foaie) si lasati-l sa se raceasca complet.

Aluat tip pandispan:

  • Bateti albusele spuma, adaugati apoi treptat zaharul, mixati pana cand albusele se intaresc.
  • Incorporati in acestea faina, amidonul si apa calduta.
  • Mixati pana obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati aluatul obtinut intr-o tava de aceleasi dimensiuni (sau in aceeasi tava) ca cea in care ati copt blatul cu nuca.
  • Nivelati, dati blatul tip pandispan in cuptorul incins la 175 grade celsius timp de 30-35 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce-l scoateti din cuptor, lasati-l sa se raceasca complet.

Crema de cocos:

  • Fierbeti in lapte zaharul cu fulgii de cocos, la foc mic, mixand continuu timp de 8 minute.
  • Lasati crema obtinuta sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu untul pana cand se omogenizeaza.

Glazura de ciocolata:

  • Puneti toate ingredientele de glazura intr-o craticioara antiaderenta la foc mic si lasati-le pe aragaz pana cand acestea se topesc si incep sa fiarba.
  • Lasati glazura sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura cu blat de nuca crema de cocos si glazura:

  • Asezati primul blat pe care l-ati copt, format din cele doua foi ce au la mijloc blatul de nuci, pe un platou de prajituri sau pe un fund mare de lemn.
  • Peste acesta intindeti gemul sau jeleul de coacaze.
  • Deasupra intindeti crema de cocos.
  • Peste crema de cocos asezati blatul tip pandispan.
  • Deasupra intindeti glazura de ciocolata si decorati cu cativa fulgi de cocos.
  • Lasati Prajitura cu blat de nuca crema de cocos si glazura sa stea la frigider minim 8 ore pentru a se inmuia inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.