Prajitura cu foi de miere branza crema si nuci

124 Shares

Prajitura cu foi de miere branza crema si nuci este un desert extraordinar de savuros. Blaturile fragede datorita untului si mierii, combinate cu crema pufoasa si topping-ul de ciocolata alba si nuci, alcatuiesc o prajitura perfecta de sarbatori.

Prajitura cu foi de miere branza crema si nuci

Ingrediente Prajitura cu foi de miere branza crema si nuci:

Aluat:

  • 4 cani faina
  • 1/2 cana zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri miere lichida
  • 300 grame unt
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara

Crema:

  • 1 kg branza crema
  • 200 grame unt
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 plic budinca de vanilie

Glazura:

  • 150 grame ciocolata alba
  • 5 linguri lapte
  • 150 grame nuci taiate in bucatele

Preparare Prajitura cu foi de miere branza crema si nuci:

Aluat:

  • Toate ingredientele de aluat se framanta pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se imparte apoi in trei parti egale.
  • Din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie de lungimea tavii de copt (20×35 cm).
  • Se pune hartie in tava si se coc pe rand foile de aluat in cuptorul incins la 200 grade Celsius, timp de aproximativ 15 minute fiecare.
  • Se lasa foile sa se raceasca complet.

Crema:

  • Intr-o cratita antiaderenta se topeste untul la foc mic, apoi se incorporeaza in acesta branza crema, se mixeaza.
  • Se adauga ouale, zaharul si zaharul vanilat, se amesteca bine ingredientele.
  • Cand compozitia incepe sa fiarba, se adauga praful de budinca si lingura de amidon.
  • Se mixeaza continuu pana cand crema se ingroasa, apoi se inchide focul.
  • Crema se lasa sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura cu foi de miere branza crema si nuci:

  • Asezati una din cele trei foi pe fundul unui platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde jumatate din crema obtinuta.
  • Se pune cel de-al doilea blat, iar peste acesta se intinde restul de crema.
  • Asezati ultimul blat, peste ultimul strat de crema, iar deasupra turnati glazura si presarati nucile taiate.

Glazura:

  • Ciocolata alba se topeste pe bain-marie, apoi se adauga laptele.
  • Se mixeaza pana cand obtineti o crema de consistenta unei glazuri.
  • Prajitura cu foi de miere branza crema si nuci se lasa la frigider cel putin 3-4 ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.