Chec aperitiv cu crenvusti

56 Shares

Deliciosul chec aperitiv cu crenvusti se prepara foarte usor, din cateva ingrediente, pe care sigur le aveti in frigider. Gustul delicat al acestui aperitiv satios va multumi si cel mai mofturos gourmand.

chec aperitiv cu crenvusti

Ingrediente Chec aperitiv cu crenvusti:

  • 10 oua fierte tare
  • 5 oua crude
  • 3 crenvusti
  • 100 grame branza
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 praz tocat marunt
  • 3 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • Sare
  • Piper

Preparare Chec aperitiv cu crenvusti:

  • Curatati ouale fierte tare de coaja, dati-le prin razatoare cu ochiuri mari.
  • Ardeiul gras rosu se curate de seminte si nervuri, se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se taie in cubulete mici.
  • Ouale crude se bat cu sare, piper si nucsoara intr-un bol.
  • Puneti toate ingredientele intr-un castron mare: ouale fierte rase, ardeiul taiat cubulete, branza rasa, prazul tocat marunt, pesmetul, ouale crude batute cu sare, piper, nucsoara.
  • Se mixeaza bine pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma ceramica de de 27×14 cm.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta anterior, nivelati.
  • Aranjati peste aceasta cei trei crenvusti pe lungimea tavii de copt.
  • Turnati restul de compozitie peste crenvusti, nivelati.
  • Acoperiti tava ceramica cu o folie de aluminiu.
  • Forma ceramica se pune intr-o tava mare adanca pe care o umpleti pe sfert cu apa.
  • Dati checul aperitiv cu crenvusti in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 1 – 1 1/2 ora.
  • Cu zece minute inainte de inchiderea focului scoateti folia de aluminiu.
  • Dupa ce este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in felii.
  • Se poate servi cu sos de hrean.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.