Tort cu zmeura

12 Shares

Aroma fructelor de padure, crema onctuoasa si blatul pufos se combina perfect in deliciosul Tort cu zmeura. Puteti folosi si alte fructe de padure, rezultatul final va fi la fel de savuros.

tort-cu-zmeura
Ingrediente Tort cu zmeura:

Blat:

  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema de zmeura:

  • 1 plic praf de budinca cu gust de zmeura Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 grame unt
  • 500 grame zmeura

Topping:

  • 2 pachete tort Gelee rosu dr. Oetker
  • 500 m apa sau suc de fructe
  • 4 linguri zahar

Preparare Tort cu zmeura:

Blat:

  • Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
  • Se adauga treptat zaharul, se bat albusele in continuare pana cand acestea se intaresc.
  • Adaugati apoi galbenusele pe rand, iar in final incorporati faina mixata cu praful de copt.
  • Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm.
  • Turnati aluatul obtinut si dati-l in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 25-30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l in 2 parti pe orizontala.

Crema de zmeura:

  • Mixati praful de budinca cu 2-3 linguri zahar si 4 linguri lapte.
  • Restul de lapte puneti-l la fiert.
  • Cand acesta incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc si se mixeaza cu compozitia obtinuta anterior.
  • Se pune din nou la fiert aproximativ 1 minut, amestecand continuu pana la legarea compozitiei.
  • Cand budinca obtinuta se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza cu untul pana cand se obtine o crema omogena.
  • 2/3 din crema se mixeaza cu 150 grame zmeura, restul (1/3 din crema) se lasa deoparte.

Asamblare Tort cu zmeura:

  • Asezati pe un platou unul din blaturile obtinute.
  • Ungeti-l cu crema in care ati incorporat zmeura.
  • Deasupra aranjati pe toata suprafata fructe de zmeura (cca. 175 grame).
  • Peste acestea puneti cel de-al doilea blat.
  • Ungeti-l cu crema in care nu ati incorporat zmeura (1/3 din aceasta).
  • Decorati cu fructele de zmeura ramase.
  • Deasupra turnati tortul gelee rosu, preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.

Topping:

  • Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu 4 linguri zahar. Se aduaga apoi treptat sucul sau apa amestecand continuu cu telul.
  • Amestecul obtinut se pune la foc mic cca. 1 minut.
  • Glazura obtinuta se toarna peste zmeura.
  • Tortul se lasa la frigider cel putin 6 ore inainte de a-l servi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.