Prajitura cu crema de vanilie mere si jeleu de cirese

146 Shares

Prajitura cu crema de vanilie mere si jeleu de cirese este un adevarat rasfat culinar ! Umplutura de mere, crema de vanilie si jeleul de cirese, confera blatului pufos un gust fabulos.

prajitura-cu-crema-de-vanilie-mere-si-jeleu-de-cirese
Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie mere si jeleu de cirese:

Blatul:

  • 8 oua
  • 260 grame zahar
  • 200 grame faina
  • 60 grame amidon alimentar

Crema de vanilie:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 3 linguri zahar
  • 200 grame unt la temperatura camerei

Umplutura cu mere:

  • 2 kg mere
  • 20 grame gelatina
  • 1/2 cana zahar

Topping:

  • 1 borcan mare compot cirese fara samburi
  • 2 plicuri tort glee rosu Dr. Oetker

Preparare Prajitura cu crema de vanilie mere si jeleu de cirese:

Blat:

  • Bateti albusele spuma cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul si mixati pana cand acestea se intaresc.
  • Adaugati apoi treptat galbenusele, faina si amidonul.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Incingeti cuptorul la 170 grade Celsius.
  • Asezati hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Turnati aluatul obtinut in tava si dati-l in cuptorul incins timp de 45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce este copt, asezati-l pe un platou si lasati-l sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • Pregatiti plicul de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul plicurului se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati untul in budinca de vanilie racita.

Umplutura de mere:

  • Curatati merele de coaja, si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Puneti merele rase intr-o cratita, adaugati zaharul.
  • Lasati ingredientele sa fiarba la foc mic cateva minute pana cand merele se inmoaie.
  • Gelatina se dizolva in jumatate de pahar cu apa calda si se adauga in compozitia de mere la sfarsit.
  • Se mixeaza bine ingredientele, apoi se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.

Topping:

  • Scurgeti ciresele de sucul din compot, apoi puneti-le intr-o cratita la foc mic impreuna cu 500 ml apa.
  • Cand incepe compozitia sa fiarba, adaugati continutul plicurilor de tort glee rosu.
  • Mixati bine, luati cratita de pe foc si lasati-l jeleul format sa se raceasca pana cand se solidifica putin, apoi turnati-l peste restul prajiturii.

Asamblare Prajitura cu crema de vanilie mere si jeleu de cirese:

  • Taiati blatul pufos in trei parti egale, dupa ce s-a racit complet.
  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta intindeti umplutura de mere.
  • Asezati apoi cel de-al doilea blat.
  • Ungeti-l cu crema de vanilie.
  • Asezati cel de-al treilea blat, apoi turnati peste acesta jeleul de cirese, dupa ce acesta s-a solidificat putin.
  • Lasati Prajitura cu crema de vanilie mere si jeleu de cirese sa se stea la frigider minim 3 ore inainte de a o taia in bucati si a o servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.