Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie

Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie este un desert savuros ce se prepara foarte usor. Blatul de mac  combinat cu crema de vanilie si topping-ul de ciocolata, alcatuiesc o prajitura excelenta.

Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie

Ingrediente Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie:

Blat:

  • 9 albusuri
  • 200 grame zahar pudra
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 200 grame seminte de mac
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 grame zahar
  • 5 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 150 grame unt

Glazura:

  • 200 grame ciocolata neagra
  • 6 linguri ulei

Preparare Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie:

Blat:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Adaugati treptat zaharul si zaharul vanilat, mixand pana albusurile devin rigide.
  • Incorporati faina amestecata cu praful de copt, cu ajutorul unei spatule.
  • In final adaugati semintele de mac si coaja de lamaie.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Compozitia se va imparti in trei parti egale, ce se vor coace separat in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius timp de 10-15 minute.
  • Lasati cele 3 blaturi sa se raceasca complet inainte de a le umple cu crema de galbenusuri.

Crema:

  • Amestecati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron.
  • Incorporati in ele faina si putin din lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert intr-o craticioara.
  • Cand acesta clocoteste se toarna peste el compozitia de galbenusuri-zahar-faina.
  • Amestecati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Dupa ce se raceste se adauga untul la temperatura camerei.

Asamblare Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie:

  • Asezati unul din blaturile cu mac pe un platou de prajituri.
  • Intindeti peste acesta jumatate din crema.
  • Asezati cel de-al doilea blat cu mac.
  • Intindeti restul de crema.
  • Asezati cel de-al treilea blat cu mac.
  • Peste acesta turnati glazura de ciocolata.

Glazura:

  • Topiti ciocolata rupta in bucatele impreuna cu uleiul, intr-o craticioara la foc mic.
  • Amestecati pana compozitia devine omogena.
  • Lasati glazura obtinuta sa se raceasca putin, apoi turnati-o uniform peste ultimul blat cu mac.
  • Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie se lasa la frigider cateva ore pentru a se inmuia, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.