Prajitura cu blat de cacao crema de ness si zmeura

98 Shares

Prajitura cu blat de cacao crema de ness si zmeura este un desert pufos perfect de weekend. Blatul pufos combinat cu aromele cremei de ness si celei de zmeura, alcatuiesc un adevarat deliciu culinar.

prajitura-cu-blat-de-cacao-crema-de-ness-si-zmeura

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao crema de ness si zmeura:

Blat:

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 2/3 cana zahar

Crema de ness:

  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingura apa fiarta
  • 400 grame smantana pentru frisca
  • 125 grame mascarpone

Crema de zmeura:

  • 125 grame zmeura
  • 1 lingurita gelatina
  • 2-3 linguri apa calda
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingura suc de lamaie
  • 1/2 lingura amidon alimentar
  • 1/2 lingura apa
  • 125 grame mascarpone

Insiropare:

  • 3/4 cana apa
  • 2 lingurite ness
  • 2 lingurite rom
  • 1 lingurita zahar

Topping gelatina zmeura:

  • 2 plicuri gelatina
  • 100 ml suc de zmeura
  • 800 ml apa

Preparare Prajitura cu blat de cacao crema de ness si zmeura:

Topping:

  • Sucul de zmeura se pune intr-o craticioara si se incalzeste (nu se fierbe !)
  • Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri apa rece, apoi o incorporam in sucul caldut.
  • Omogenizati, apoi incorporati in cei 800 ml apa.
  • Mixati si turnati compozitia obtinuta intr-o vas mare patrat sau dreptunghiular cu adancime mica.
  • Lasati gelatina sa se inchege, apoi taiati-o in cubulete.

Blatul de cacao:

  • Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul, pana cand acestea se intaresc.
  • Adaugati galbenusele unul cate unul, iar apoi turnati treptat uleiul.
  • In final incorporati faina, praful de copt si cacaua.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×28 cm.
  • Turnati in aceasta compozitia obtinuta si dati-o in cuptorul incins timp de 25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul de cacao sa se raceasca complet, apoi taiati-l in doua pe orizontala.

Siropul:

  • Mixati 3/4 cana apa fiarta cu cele 2 lingurite de ness.
  • Dupa ce se raceste adaugati zaharul si romul.

Crema de ness:

  • Amestecati 1 lingura apa fiarta cu cele 2 lingurite de ness.
  • Mixati smantana pentru frisca pana cand se obtine o crema usor rigida, apoi amestecati-o cu ness-ul racit si cu branza mascarpone.
  • In final adaugati zaharul pudra.

Crema de zmeura:

  • Spalati zmeura si puneti-o intr-o cratita la foc mic, impreuna cu zaharul.
  • Mixati usor ingredientele, iar dupa ce zaharul s-a topit, adaugati sucul de lamaie si amidonul dizolvat in prealabil in ½ lingura apa.
  • Amestecati 1-2 minute, turnati compozitia obtinuta printr-o sita pentru a scoate semintele de la zmeura.
  • Adaugati gelatina dizolvata in 2-3 linguri apa calda, in crema obtinuta.
  • Mixati ingredientele si dupa ce s-a racit complet se lasa la frigider cel putin o ora.
  • Incorporati apoi in crema de zmeura branza mascarpone.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao crema de ness si zmeura:

  • Asezati unul din blaturile de cacao pe un platou de prajituri.
  • Insiropati-l cu  siropul preparat.
  • Ungeti cu crema de ness.
  • Asezati peste aceasta cel de-al doilea blat.
  • Intindeti crema de zmeura (dupa ce a stat la frigider), iar deasupra garnisiti cu topping-ul de gelatina preparat cu suc de zmeura.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.