Prajitura cu biscuiti crema caramel si vanilie

161 Shares

Un desert foarte usor de preparat, gustos si apetisant este Prajitura cu biscuiti crema caramel si vanilie. Topping-ul de frisca si ciocolata intregest gustul perfect al acestei prajituri.

Prajitura cu biscuiti crema caramel si vanilie

Ingrediente Prajitura cu biscuiti crema caramel si vanilie:

  • 500-600 grame biscuiti simpli
  • 500 grame Delatte caramelo (crema de lapte condensat indulcit caramelizat)

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 80 grame zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 grame faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 grame unt la temperatura camerei

Topping:

  • 500 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 grame ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu biscuiti crema caramel si vanilie:

Crema de vanilie:

  • Puneti 350 ml lapte la fiert.
  • Intre timp frecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina cu ajutorul unui tel.
  • In aceasta compozitie adaugati treptat laptele ramas (150 ml) si mixati pana cand devine o compozitie omogena.
  • Cand fierbe laptele (cei 350 ml), incorporati compozitia de galbenuse obtinuta anterior si mixati continuu cu telul pana cand crema de vanilie se ingroasa.
  • Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu untul moale.

Asamblare Prajitura cu biscuiti crema caramel si vanilie:

  • Aranjati un rand de biscuiti intr-o forma de 25×35 cm.
  • Intindeti crema de lapte condensat indulcit caramelizat peste acestia.
  • Asezati un nou rand de biscuiti.
  • Deasupra intindeti crema de vanilie.
  • Acoperiti cu un al treilea strat de biscuiti.
  • Dati prajitura obtinuta la frigider minim 8 ore pentru a se inmuia.
  • Scoateti-o apoi din frigider si decorati-o cu frisca batuta cu zaharul pudra, presarati deasupra ciocolata rasa.
  • Se lasa la frigider pe parcusul consumarii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.