Prajitura cu blat de cacao prune si mascarpone

32 Shares

Prajitura cu blat de cacao prune si mascarpone are o combinatie delicioasa de arome. Blatul fraged cu gust intens de cacao si cafea combinat cu fructele usor acrisoare si crema delicata de frisca si mascarpone alcatuiesc un desert excelent de vara.

Prajitura cu blat de cacao prune si mascarpone

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao prune si mascarpone:

Blat:

  • 100 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua mari
  • 275 g faina
  • 80 g cacao dark
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 g smantana (grasime 20%)
  • 2 linguri cafea instant
  • 15 prune

Crema de mascarpone si frisca:

  • 250 ml smantana pentru frisca rece
  • 250 g mascarpone rece
  • 50 g zahar pudra

Preparare Prajitura cu blat de cacao prune si mascarpone:

Blat:

  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate.
  • Untul cu zaharul pudra se mixeaza intr-un castron pana cand obtineti o compozitie omogena spumoasa.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, astfel incat sa se incorporeze complet in compozitie.
  • Faina se amesteca intr-un alt castron cu cacaua, bicarbonatul de sodiu si praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia de unt-zahar-oua, in 2 reprize, cu ajutorul unei spatule.
  • In final se incorporeaza smantana, in care am adaugat in prealabil cele 2 linguri de cafea instant.
  • Amestecati usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Turnati 1/3 din compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Asezati jumatatile de prune uniform in compozitia din tava.
  • Turnati restul de compozitie (2/3) peste prune.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet.

Crema de mascarpone si frisca:

  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Se adauga branza mascarpone se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao prune si mascarpone:

  • Blatul complet racit se insiropeaza cu 150 ml suc de prune.
  • Deasupra se intinde crema de frisca si mascarpone obtinuta.
  • Dati Prajitura cu blat de cacao prune si mascarpone la frigider minim 8 ore.
  • Inainte de a servi Prajitura cu blat de cacao prune si mascarpone presati pudra de cacao peste crema de frisca si mascarpone.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.