Piept de pui umplut cu ficatei in sos de rosii

73 Shares

Savurosul Piept de pui umplut cu ficatei in sos de rosii este un fel de mancare pe placul oricarui gurmand. Condimentele folosite (maghiran, cimbru, busuioc) confera acestui fel de mancare o aroma deosebita.

piept-de-pui-umplut-cu-ficatei-in-sos-de-rosii-f
Ingrediente Piept de pui umplut cu ficatei in sos de rosii:

  • 4 piepti mari de pui file
  • Sare
  • Piper
  • Condimente pentru pui

Umplutura:

  • 200 grame ficatei de pui taiati in bucatele mici
  • 1 gogosar in otet taiat cubulete
  • Maghiran
  • Sare
  • Piper

Sosul de rosii:

  • 1 ceapa
  • 2 borcane rosii in bullion
  • Cimbru
  • Busuioc
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Ceapa verde tocata pentru garnisire

Preparare Piept de pui umplut cu ficatei in sos de rosii:

  • Spalati fileurile de pui, taiati-le apoi pe orizontala, dar nu in totalitate, astfel incat sa rezulte un buzunaras pe care-l veti umple cu amestecul de ficatei.
  • Condimentati fileurile de pui cu sare, piper si condiment pentru carne de pui.

Umplutura:

  • Tocati ceapa marunt si caliti-o in 2 linguri ulei, timp de 3-4 minute.
  • Adaugati apoi in tigaie bucatelele de ficatei de pui.
  • Prajiti-le cateva minute pana se rumenesc usor, mixandu-le pe toate partile.
  • In final adaugati gogosarul taiat cubulete, condimentati cu maghiran, sare, piper, si mai lasati ingredientele pe foc 2-3 minute.
  • Lasati compozitia sa se raceasca inainte de a umple pieptii de pui cu aceasta.
  • Umpleti fiecare piept de pui cu un sfert din compozitia de ficatei si gogosar, apoi daca este nevoie, prindeti-i cu scobitori.
  • Puneti ulei intr-o tigaie mare si prajiti pieptii de pui umpluti cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc usor, apoi scoateti-i din tigaie.
  • In aceeasi tigaie adaugati ceapa taiata cuburi, caliti-o 2-3 minute, apoi adaugati rosiile in bulion.
  • Condimentati sosul cu sare, piper, busuioc, cimbru.
  • Cand sosul incepe sa clocoteasca, puneti inapoi in tigaie pieptii de pui prajiti anterior.
  • Lasati ingredientele sa fiarba la foc mic 10 minute.
  • Serviti pieptii de pui umpluti cu fiecatei in sos de rosii garnisiti cu ceapa verde tocata marunt.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.