Prajitura cu blat de Nutella crema de frisca si glazura de ciocolata

161 Shares

Prajitura cu blat de Nutella crema de frisca si glazura de ciocolata este un adevarat deliciu culinar. Blatul din Nutella, crema de frisca si glazura de ciocolata alcatuiesc un desert perfect pe placul si celor mai mofturosi.

Prajitura cu blat de Nutella crema de frisca si glazura de ciocolata

Ingrediente Prajitura cu blat de Nutella crema de frisca si glazura de ciocolata:

Blatul :

  • 1 cana faina
  • 2 oua
  • 70 grame unt topit
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 150 grame Nutella
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 1/2 cana zahar

Crema:

  • 1 litru frisca
  • 4 linguri zahar
  • 15 grame gelatina

Glazura de interior :

  • 50 grame ciocolata dark
  • 50 grame ciocolata cu lapte
  • 25 grame unt

Glazura decorare prajitura:

  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 125 grame ciocolata dark
  • 15 grame unt

Preparare Prajitura cu blat de Nutella crema de frisca si glazura de ciocolata:

Blat:

  • Intr-un castron amestecati cu ajutorului mixerului ouale, untul, zaharul, laptele, zaharul vanilat, Nutella.
  • Incorporati apoi faina, cacaua si praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua partie egale.
  • Puneti foaie de copt intr-o tava de cuptor de 23×33 cm.
  • Coaceti pe rand cele doua aluaturi la 180 grade Celsius, cate 12-15 minute fiecare.

Intre timp preparati siropul:

  • Puneti intr-o craticioara pe foc apa impreuna cu zaharul.
  • Mixati pana cand zaharul s-a topit, apoi luati siropul de pe foc.
  • Dupa ce ati scos blaturile din cuptor, asezati-le pe doua foi de copt, apoi insiropati-le cu siropul obtinut anterior, cat acestea sunt inca calde.

Crema de frisca si gelatina:

  • Inmuiati gelatina in apa timp de 15 minute.
  • Bateti frisca cu zaharul pana formeza varfuri (nu foarte tepene).
  • Gelatina ce s-a inmuiat se lichefiaza pe bain-marie (aveti grija insa ca aceasta nu trebuie sa fiarba).
  • Gelatina se adauga apoi in frisca batuta cu zahar, turnandu-se in fir subtire. Amestecati continuu pana cand se omogenizeaza.

Glazura de interior:

  • Topiti ciocolata dark si cea cu lapte pe bain-marie, apoi adaugati peste aceasta untul.
  • Mixati pana cand obtineti o glazura omogena.

Glazura cu care garnisiti prajitura:

  • Puneti smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic.
  • Dupa ce s-a incalzit adaugati ciocolata dark si untul.
  • Mixati usor ingredientele pana cana ciocolata si untul se topesc (nu trebuie sa fiarba).

Asamblare Prajitura cu blat de Nutella crema de frisca si glazura de ciocolata:

  • Pe unul din cele doua blaturi insiropate, obtinute anterior, intindeti jumatate din crema de frisca si gelatina.
  • Peste aceasta turnati glazura de interior si intindeti-o cat mai uniform peste crema.
  • Intindeti restul de crema de frisca si gelatina peste glazura de interior.
  • Deasupra acesteia asezati cel de-al doilea blat insiropat.
  • Peste acesta se toarna glazura a doua, cea cu care garnisiti prajitura.
  • Dati Prajitura cu blat de Nutella crema de frisca si glazura de ciocolata la frigider cel putin trei ore, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.