Placinta cu ricotta mozzarella si sunca

86 Shares

Placinta cu ricotta mozzarella si sunca este un aperitiv consistent si savuros ce se preteaza la ocazii speciale (Paste, Craciun, Revelion) sau atunci cand serbati o onomastica alaturi de cei dragi. Puteti folosi branza crema in loc de ricotta si bacon ori prosciutto in loc de sunca de Praga.

Placinta cu ricotta mozzarella si sunca

Ingrediente Placinta cu ricotta mozzarella si sunca:

Aluat:

  • 3 oua batute
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cani faina
  • 1/2 plic praf de copt

Umplutura:

  • 500 grame branza ricotta
  • 3 oua batute
  • 500 grame mozzarella rasa
  • 350 grame sunca de Praga taiata cubulete
  • 3 oua fierte tare taiate cubulete
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 1 ou batut
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingura apa

Preparare Placinta cu ricotta mozzarella si sunca:

Aluat:

  • Intr-un castron bateti ouale, apoi adaugati apa si uleiul, si mixati ingredientele pana se combina.
  • Intr-un alt castron mixati faina cu praful de copt, apoi faceti o adancitura in centru.
  • Turnati treptat in aceasta compozitia de oua+apa+ulei de masline obtinuta anterior.
  • Cu ajutorul unei furculite incorporati mixul de oua in faina pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Framantati-l usor, apoi formati o bila din aluat si acoperiti-o cu un prosop de bucatarie timp de 20 de minute.

Umplutura:

  • Intr-un castron mixati branza ricotta cu cele 3 oua batute, mozzarella rasa, sunca taiata cubulete, patrunjelul proaspat tocat, sarea, piperul.
  • In final adaugati ouale fierte taiate cubulete.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale.
  • Intindeti prima foaie de aluat cu ajutorul sucitorului sub forma rotunda ( folositi o tava cu diametrul de cca. 30 cm si inaltimea cca. 23 cm).
  • Aveti grija sa intindeti prima foaie mai mult decat diametrul formei de copt, astfel incat in final sa o “lipiti” de foaia de deasupra.
  • Asezati foaia astfel obtinuta pe fundul unui vas ceramic sau Jena cu dimensiunile specificate mai sus, pe care in prealabil ati pus o foaie de copt si ati presarat putina faina.
  • Intepati aluatul cu furculita din loc in loc.
  • Puneti compozitia de umplutura obtinuta anterior deasupra foii de aluat pusa in tava si intindeti-o in mod uniform pe toata suprafata acestuia.
  • Bateti oul cu lingura de apa intr-un castronel si ungeti cu acesta marginile aluatului ramas pe margini, pe care-l veti “lipi” de aluatul pus deasupra.
  • Intindeti si cea de-a doua foaie de copt si asezati-o peste umplutura de branza si sunca, apoi “lipiti” cele doua foi.
  • Crestati foaia de deasupra in felii, apoi ungeti-o si pe aceasta cu mixul ou+apa.
  • Dati Placinta cu ricotta mozzarella si sunca in cuptorul incins la 175 grade Celsius timp de 45-50 minute sau pana cand se rumeneste.
  • Lasati Placinta cu ricotta mozzarella si sunca sa se raceasca cel putin o ora inainte de a o taia in felii.
  • Se poate servi calda sau la temperatura camerei.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.