Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine

Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine este un desert nemaipomenit de gustos. Foile fragede combinate cu crema de vanilie si gemul de visine alcatuiesc o prajitura pe placul tuturor.

Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine:

Foi:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 80 grame zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 grame faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 grame unt

 

  • Gem de visine
  • Nuci macinate+zahar pentru ornat

Preparare Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine:

Foile:

  • Bateti albusrile spuma impreuna cu zaharul.
  • Intr-un alt castron mixati galbenusele impreuna cu uleiul pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati mixul galbenusuri+ulei peste albusurile batute spuma cu zahar.
  • In final incorporati faina amestecata cu praful de copt cu ajutorul unei spatule.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor dreptunghiulara de 23×33 cm.
  • Impartiti aluatul obtinut in 4 parti egale si coaceti cele 4 foi pe rand la foc mediu pentru cca. 20 minute (fiecare foaie in parte).
  • Lasa foile sa se raceasca complet, apoi desprindeti foile de copt de pe acestea.

Crema de vanilie:

  • Puneti 350 ml lapte la fiert.
  • Intre timp frecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina cu ajutorul unui tel.
  • In aceasta compozitie adaugati treptat laptele ramas (150 ml) si mixati pana cand devine o compozitie omogena.
  • Cand fierbe laptele (cei 350 ml), incorporati compozitia de galbenuse obtinuta anterior si mixati continuu cu telul pana cand crema de vanilie se ingroasa.
  • Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu untul pana obtineti o crema omogena.
  • Impartiti crema astfel obtinuta in doua parti egale.

Asamblare Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine:

Prajitura a avea 8 straturi:

1. prima foaie se aseaza pe un fund de lemn mare
2. ungeti prima foaie cu gem de visine pe intreaga suprafata
3. puneti a doua foaie peste gem
4. ungeti a doua foaie cu jumatate din crema de vanilie
5. asezati a treia foaie
6. ungeti a treia foaie cu gem de visine
7. asezati ultima foaie
8. intindeti restul de crema de vanilie peste ultima foaie

  • Deasupra ultimului strat de crema de vanilie presarati nuca macinata+zahar.
  • Dati Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine cel putin doua ore la frigider, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.