Prajitura cu blat de cacao si crema de arahide

163 Shares

Prajitura cu blat de cacao si crema de arahide este un desert savuruos, foarte fin, pe placul oricarui gurmand. Umplutura de arahide este foarte cremoasa si deosebit de gustoasa.

Prajitura cu blat de cacao si crema de arahide

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si crema de arahide :

Blat:

  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 7 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 200 grame zahar
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 100 grame arahide
  • 75 grame unt
  • 50 grame zahar pudra

Glazura:

  • 50 grame ciocolata
  • 15 grame unt

Preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de arahide :

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Intr-un castron mixati zaharul impreuna cu ouale pana obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati apoi laptele, uleiul, iar in final incorporati faina, praful de copt si cacaua.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava mica de cuptor (20×15 cm).
  • Impartiti aluatul obtinut in 4 si coaceti pe rand cele 4 blaturi timp de 10-12 minute fiecare.
  • Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati blaturile sa se raceasca complet.

Crema:

  • Puneti zaharul intr-o cratita la foc mic, iar cand acesta incepe sa se topeasca si sa se caramelizeze adaugati 200 ml lapte si lasati zaharul sa se dizolve incet in acesta.
  • Intr-un castron mixati faina cu restul de lapte (100 ml), apoi turnati compozitia obtinuta peste zaharul dizolvat in lapte anterior.
  • Mixati usor ingredientele pana se combina, apoi luati cratita de pe foc.
  • Puneti arahidele intr-o tava de cuptor si lasati-le sa se coaca cca. 10-15 minute pana se rumeensc usor.
  • Lasati-le sa se raceasca, apoi pisati-le.
  • Puneti in cratita in care ati amestecat zaharul topit in lapte cu faina (dupa ce s-a racit complet), arahidele pisate, zaharul pudra si untul.
  • Mixati pana cand obtineti o crema omogena.

Glazura:

  • Topiti ciocolata impreuna cu untul pe bain-marie.
  • Lasati glazura sa se raceasca 20 minute inainte de a o turna peste ultimul blat al prajiturii.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao si crema de arahide :

  • Puneti pe masa de lucru primul blat.
  • Ungeti-l cu o treime din crema obtinuta.
  • Deasupra asezati cel de-al doilea blat.
  • Ungeti-l cu 1/3 din crema.
  • Asezati cel de-al treilea blat.
  • Ungeti-l cu restul de crema.
  • Deasupra puneti ultimul blat.
  • Turnati glazura obtinuta anterior din cacao+unt.
  • Deasupra presarati cateva arahide pisate.
  • Dati Prajitura cu blat de cacao si crema de arahide la frigider cel putin doua ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.