Tagliatelle carbonara

6 Shares

Delicioasele Tagliatelle carbonara sunt perfecte pentru o cina consistenta, usor de preparat. Reteta  are multe calorii, insa din cand in cand se putem permite mici „bombe” calorice, ce au un gust perfect.

tagliatelle-carbonara

Ingrediente Tagliatelle carbonara:

  • 500 grame paste tagliatelle
  • 200 grame bacon
  • 2 catei de usturoi
  • 250 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 ceapa
  • 2 linguri parmezan ras
  • Ulei

Preparare Tagliatelle carbonara:

  • Pastele tagliatelle se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Incingeti uleiul si caliti in acesta ceapa si usturoiul tocate marunt, timp de 2-3 minute, amestecand continuu.
  • Adaugati in tigaie baconul taiat cubulete.
  • Se amesteca ingredientele si se mai lasa 5 minute pe foc sau pana cand baconul se rumeneste si devine putin crocant.
  • Intr-un castron se amesteca smantana cu galbenusele de ou si parmezanul ras pana obtineti o crema omogena.
  • Condimentati cu piper (sare este suficienta de la parmezan).
  • Turnati sosul de galbenus-smantana-parmezan in tigaia in care ati calit ceapa, usturoiul si baconul.
  • Amestecati ingredientele 1-2 minute, pana se omogenizeaza, apoi inchideti focul.
  • Turnati sosul cu bacon peste tagliatellele fierte, scurse bine de apa, pe care le-ati pus intr-un castron.
  • Amestecati usor si mai presarati deasupra parmezan ras.
  • Tagliatelle carbonara se servesc imediat.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.