Prajitura cu crema de lime

131 Shares

Un desert racoritor ce se poate prepara indiferent de anotimp este delicioasa Prajitura cu crema de lime. Crusta aromata cu nuca si scortisoara, impreuna cu crema de lime alcatuiesc un deliciu culinar.

Prajitura cu crema de lime

Ingrediente Prajitura cu crema de lime:

Crusta:

  • 24 biscuiti de graham
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/3 cana zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 115 grame unt topit

Crema de lime:

  • 3 galbenusuri de ou
  • 400 ml lapte condensat
  • 1/2 cana suc proaspat de lime
  • 4 lingurite coaja rasa de lime
  • 2-3 picaturi de colorant alimentar verde

Preparare Prajitura cu crema de lime:

Crusta:

  • Ungeti cu putin unt o tava patrata de copt (20×20 cm), iar deasupra puneti o hartie de copt.
  • Puneti biscutii in robotul de bucatarie si mixati usor cat sa nu se faca praf (apasati de 2-3 ori pe functia PULSE).
  • Topiti untul, lasati-l sa se raceasca si turnati-l peste biscuti.
  • Amestecati bine pana cand se incorporeaza toate firimiturile, apoi adaugati nucile pisate, zaharul, scortisoara.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati amestecul obtinut in tava patrata pregatita anterior si presati-l bine cu o lingura, inclusiv pe margini.
  • Dati crusta in cuptorul incins la 160 grade celsius timp de 10 minute, apoi scoateti-o din cuptor.

Crema de lime:

  • Cu ajutorul unui mixer amestecati galbenusurile de ou timp de 2-3 minute, apoi adaugati laptele condensat, mixati inca 2-3 minute.
  • Incorporati coaja si sucul de lime impreuna cu colorantul alimentar verde.
  • Amestecati compozitia cu mixerul inca 2 minute (compozitia se va subtita usor cand este gata).
  • Turnati crema obtinuta peste crusta coapta anterior.
  • Dati prajitura in cuptor pentru inca 15 minute.
  • Lasati prajitura cu crema de lime sa se raceasca complet la temperatura camerei, dati-o  la frigider cel putin 2 – 3 ore, apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.