Brownies cu crema de menta

67 Shares

Negresele sunt printre cele mai populare prajituri preferate deopotriva de gospodine (pentru ca se prepara usor) si de gurmanzi (pentru ca sunt foarte gustoase). O aroma aparte o au Brownies cu crema de menta, a caror reteta o gasiti mai jos.

Brownies cu crema de menta

Brownies:

  • 200 grame zahar
  • 2 oua
  • 100 grame unt topit si racit
  • 300 grame faina
  • 30 grame cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de rom

Crema de menta:

  • 70 grame unt la temperature camerei
  • 2 1/2 cana zahar pudra
  • 3/4 lingurita esenta de menta
  • 2 linguri lapte degresat
  • Cateva picaturi colorant alimentar verde

Preparare Brownies cu crema de menta:

Brownies:

  • Amestecati zaharul impreuna cu ouale cu ajutorul unui mixer.
  • Adaugati untul topit si racit.
  • Incorporati faina, pudra de cacao si praful de copt.
  • In final adaugati laptele, uleiul si esenta de rom.
  • Amestecati cu mixerul toate ingredientele 3-4 minute pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava dreptunghiulara de copt.
  • Turnati in aceasta aluatul obtinut anterior.
  • Dati prajitura in cuptorul incins la 190 grade Celsius timp de 30 de minute sau verificati cu scobitoarea.

Crema de menta:

  • Cu ajutorul unui mixer amestecati untul pana devina ca o crema.
  • Adaugati apoi zaharul pudra, cate o cana pe rand.
  • Dupa ce incorporati zaharul pudra in totalitate, puneti laptele.
  • In final adaugati in crema esenta de menta si corolantul alimentar verde.
  • Mixati pana cand otineti o crema omogena.
  • Dupa ce brownies s-au racit complet decorati-le cu crema de menta si dati-le la frigider cel putin o ora inainte de a le taia in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.