Placinta cu ananas

165 Shares

O alternativa savuroasa la delicioasa placinta cu mere, o obtineti preparand frageda Placinta cu ananas. Aroma ananasului completeaza perfect alatul fraged de placinta, alcatuind un desert fabulos.

Placinta cu ananas

Ingrediente Placinta cu ananas:

Crusta:

  • 4 cani faina
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cana lapte
  • 2 oua batute
  • 110 grame margarina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura unt topit

Umplutura:

  • 2 cutii mari compot de ananas taiat in bucati
  • 1 cana zahar
  • 7 linguri faina de tapioca
  • Zahar pudra pentru ornat

Preparare Placinta cu ananas:

Umplutura:

  • Scurgeti sucul din compotul de ananas si lasati-l deoparte (se va folosi la umplutura).
  • Taiati bucatile de ananas in bucatele mai mici.
  • Intr-o craticioara marime medie puneti bucatelele de ananas (cu sucul din compot pastrat anterior) impreuna cu zaharul si faina de tapioca.
  • Lasati ingredientele sa fiarba la foc mediu-mic pana cand compozitia se ingroasa (cca. 10 minute), amestecandu-le din cand in cand.
  • Lasati compozitia obtinuta sa se raceasca.

Crusta:

  • Intr-un castron amestecati faina, praful de copt, margarina si zaharul.
  • Intr-un alt castron mixati laptele cu ouale batute si esenta de vanilie.
  • Turnati apoi compozitia obtinuta (lapte, oua, zahar) peste ingredientele uscate (faina, praf de copt, margarina, zahar).
  • Mixati ingredientele cu mana pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Ungeti cu unt o tava dreptunghiulara de copt 33×23 cm.
  • Impartiti coca in doua parti egale.
  • Luati unul din aluaturi si cu ajutorul sucitorului intindeti o foaie din acesta, cat sa acopere suprafata tavii de copt.
  • Deasupra acesteia intindeti cu o spatula umplutura de ananas obtinuta anterior, racita complet.
  • Acoperiti umplutura cu cea de-a doua coca intinsa intr-o foaie, cat sa acopere suprafata tavii.
  • Dati placinta cu ananas in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 30-40 minute sau pana cand crusta este rumenita.
  • Dupa ce scoateti placinta de ananas din cuptor, lasati-o sa se raceasca 5 minute, apoi intindenti lingura topita de unt pe toata suprafata acesteia, cu ajutorul unei perii de bucatarie.
  • Dupa ce s-a racit complet, taiati placinta de ananas in patrate si decorati-o cu zaharul pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.