Chiftelute picante cu sos de usturoi si ghimbir

124 Shares

Savuroasele Chiftelute picante cu sos de usturoi si ghimbir merg perfect langa un piure de cartofi. Aroma exotica a condimentelor folosite fac din acest preparat un adevarat deliciu culinar.

Chiftelute picante cu sos de usturoi si ghimbir

Ingrediente Chiftelute picante cu sos de usturoi si ghimbir:

Chiftele:

  • 750 grame carne tocata de porc
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1/2 lingura ulei
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 linguri de ulei pentru prajit

Sos de usturoi si ghimbir:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1/2 lingura pudra de ghimbir
  • 1 1/2 lingura otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita sos de chili
  • 1/2 lingurita amidon
  • Coriandru sau patrunjel proaspat tocat pentru garnisit

Preparare Chiftelute picante cu sos de usturoi si ghimbir:

Chiftelutele:

  • Intr-un castron mare mixati toate ingredientele si formati chiftelutele.
  • Puneti uleiul intr-o tigaie si prajiti chiftelutele pe ambele parti pana se rumenesc.

Sosul de usturoi si ghimbir:

  • Intr-o alta tigaie puneti uleiul de masline, usturoiul, pudra de ghimbir si sotati-le timp de 1-2 minute pana cand se simte aroma acestora.
  • Adaugati apoi otetul balsamic, mierea si sosul de chili.
  • Lasati sosul sa fiarba, adaugati amidonul si mixati pana cand compozitia se ingroasa usor.
  • Condimentati apoi cu sare si piper, si adaugati in tigaia cu sos chiftelutele prajite anterior.
  • Garnisiti Chiftelute picante cu sos de usturoi si ghimbir cu coriandrul sau patrunjelul proaspat tocat si serviti imediat.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.