Cheesecake cu crema de lamaie

111 Shares

Textura fina a cremelor de branza si lamaie impreuna cu gustul imbatabil, fac din savurosul Cheesecake cu crema de lamaie o prajitura fabuloasa.

Cheesecake cu crema de lamaie

Ingrediente Cheesecake cu crema de lamaie:

Crusta:

  • 1 cana faina
  • 1/4 cana zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 110 grame unt rece taiat in bucatele de cca. 1 cm

Crema de lamaie:

  • 1 lingura + 2 lingurite amidon
  • 1/2 cana apa rece
  • 2 galbenusuri
  • 3/4 cana zahar
  • 1/4 cana suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Umplutura de branza crema:

  • 550 grame branza crema
  • 2 linguri faina
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 1/4 cana smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Preparare Cheesecake cu crema de lamaie:

Crusta:

  • Incingeti cuptorul la 150 grade Celsius.
  • Ungeti cu unt o tava patrata de copt de 20×20 cm.
  • Puneti faina, zaharul, coaja rasa de lamaie si untul in robotul de bucatarie si mixati usor pana cand obtineti un aluat sfaramicios omogen (apasati de cateva ori pe functia PULSE).
  • Turnati aluatul astfel obtinut in tava patrata pregatita anterior si presati-l bine cu o lingura, inclusiv pe margini.
  • Dati crusta in cuptorul incins pentru 20-30 minute sau pana cand se rumeneste si intareste.

Crema de lamaie:

  • Intr-un castronel dizolvati amidonul in apa rece.
  • Intr-o craticioara mixati galbenusele cu 3/4 cana zahar si sucul de lamaie.
  • Adaugati amidonul dizolvat anterior in apa.
  • Puneti craticioara pe aragaz la foc mediu.
  • Mixati usor din cand in cand ingredientele pana cand zaharul este dizolvat, iar crema de lamaie devine fierbinte (4-5 minute).
  • Cand crema incepe sa dea in clocot, mai lasati-o pe foc inca un minut amestecand-o continuu, pana cand aceasta devine de lucioasa si de consistenta mai groasa.
  • Puneti crema de lamaie intr-un vas termorezistent si incorporati in ea coaja rasa de lamaie.
  • Lasati crema de lamaie sa se raceasca.

Umplutura cu crema de branza:

  • Intr-un castron mare amestecati branza crema si zaharul cu ajutorul unui mixer, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Incorporati apoi pe rand faina, ouale, smantana si esenta de vanilie.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati umplutura de branza crema peste crusta scoasa din cuptor, si nivelati-o cu ajutorul unei spatule.
  • Cu ajutorul unei linguri mari puneti crema de lamaie din loc in loc pe toata suprafata umpluturii de branza crema (pana cand aceasta se termina) asezata anterior pe crusta, apoi cu ajutorul unui cutit pentru unt mixati usor compozitiile (crema de lamaie si umplutura de branza crema) avand grija sa nu taiati crusta.
  • Dati Cheesecake-ul cu crema de lamaie in cuptor pentru 40 de minute sau pana cand se rumeneste pe margini, iar mijlocul este inchegat.
  • Lasati Cheesecake-ul cu crema de lamaie sa se raceasca complet, dati-l apoi la frigider cel putin o ora.
  • Cand serviti taiati Cheesecake-ul cu crema de lamaie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.