Turta dulce de casa

108 Shares

O prajitura perfecta de iarna este delicioasa turta dulce de casa. Aroma condimentelor folosite este secretul acestui desert preferat in special de copii.

Turta dulce de casa

Ingrediente Turta dulce de casa:

  •  400 ml lapte
  •  100 grame miere
  • 50 g unt topit şi racit
  •  400 grame faina
  • 250 g zaha brun
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1/2 lingurita scortisoara
  •  1/2 lingurita cuisoare macinate
  •  1 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  •  1 plic praf de copt
  • Zahar pudra pentru decorat

Preparare Turta dulce de casa:

  • Puneti laptele si mierea la incalzit (nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se dizolve mierea).
  • Lasati amestecul obtinut sa se raceasca.
  • Adaugati apoi in acesta untul topit; mixati.
  • Intr-un castron mixati faina cu cacaua si praful de copt.
  • Incorporati zaharul brun si condimentele (ghimbir, ienibahar, scortisoara, cuisoare, nucsoara).
  • Turnati apoi peste acestea, compozitia obtinuta anterior din lapte+miere+unt topit.
  • Mixati pana obtineti un aluat omogen.
  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava dreptunghiulara de copt.
  • Turnati aluatul in tava si dati-o in cuptor.
  • Setati temperatura acestuia la 180 grade Celsius si lasati turta dulce de casa in cuptor timp de 40-50 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati-o sa se raceasca, pudrati-o cu zahar pudra, apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.