Turta dulce cu glazura de ciocolata

Savuroasa turta dulce poate fi realizata si prezentata sub diverse forme. Una din aceste modalitati este prepararea acestora sub forme de briose. Incercati delicioasa Turta dulce cu glazura de ciocolata si veti fi placut surprinsi de combinatia turta dulce – glazura de ciocolata – ghimbir confiat.

turta dulce cu glazura de ciocolata

Ingrediente Turta dulce cu glazura de ciocolata:

  • 75 grame unt la temperatura camerei
  • 225 grame faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 ml apa calda
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 3/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita cuisoare pisate
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 115 grame zahar brun
  • 1 ou
  • 100 grame miere
  • 1/4 lingurita esenta de vanilie

Glazura:

  • 100 grame ciocolata dark rupta in bucati
  • 50 grame smantana pentru frisca
  • Ghimbir confiat taiat in bucatele pentru garnisire

Preparare Turta dulce cu glazura de ciocolata:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava cu 12 forme de briose.
  • Intr-un castron mixati faina cu praful de copt, apa calda si condimentele (ghimbir, scortisoara, cuisoare, nucsoara).
  • Cu ajutorul mixerului amestecati zaharul cu untul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati oul, apoi mierea si esenta de vanilie.
  • Incorporati in crema obtinuta mixul de faina si condimente.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati aluatul in mod uniform in cele 12 forme de briose.
  • Dati briosele la cuptor timp de 20-30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati briosele din cuptor si lasati-le sa se raceasca timp de 10 minute in tava de copt, apoi scoateti-le usor din forme si lasati-le sa se raceasca complet.

Glazura:

  • Topiti ciocolata dark pe bain-marie.
  • Adaugati smantana pentru frisca si mixati usor pana cand obtineti o glazura omogena.
  • Turnati usor glazura peste cele 12 briose, apoi decorati-le cu putin ghimbir confiat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.