Tort cu crema de portocala si capsuni

90 Shares

Un desert perfect la orice ocazie, este deliciosul tort cu crema de portocala si capsuni. Aroma portocalelor combinata cu cea a capsunilor confera o savoare deosebita acestui preparat dulce perfect.

Tort cu crema de portocala si capsuni

Ingrediente Tort cu crema de portocala si capsuni:

Crema de portocala:

  • 6 galbenusuri de ou
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1/2 cana zahar
  • 120 grame unt taiat in bucatele

Preparare crema de portocala:

  • Mixati galbenusele impreuna cu sucul de portocale, coaja de portocale si zaharul, intr-o craticioara la foc mediu.
  • Amestecati ingredientele pana cand crema de ingroasa.
  • Luati apoi craticioara de pe foc si incorporati pe rand bucatelele de unt, mixati pana cand obtineti o crema de portocala omogena.
  • Lasati crema de portocala sa se raceasa complet inainte de a umple tortul cu aceasta.

Ingrediente blaturi:

  • 340 grame unt
  • 2 cani zahar
  • 3 oua
  • 4 lingurite esenta de vanilie
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4 cana lapte
  • 1/4 cana smantana pentru frisca

Preparare blaturi:

  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 forme rotunde de tort cu diametrul de 18-20 de cm.
  • Mixati untul impreuna cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati apoi cele trei oua pe rand, mixand bine ingredientele de fiecare data.
  • Incorporati cele 4 lingurite de esenta de vanilie.
  • Intr-un alt castron mixati cele 3 cani de faina cu praful de copt.
  • Combinati laptele cu smantana pentru frisca intr-un ibric.
  • Dati-le pe foc 1 minut pentru ca acestea sa fie calde.
  • Incorporati pe rand faina+praful de copt, apoi laptele+smantana pentru frisca calde in crema obtinuta anterior din zahar, unt si esenta de vanilie (incepeti si terminati cu ingredientele uscate – faina+praf de copt).
  • Impartiti aluatul obtinut in mod egal in cele 2 forme de tort pregatite anterior.
  • Dati-le in cuptorul incins la 190 grade Celsius timp de 30 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blaturile sa se raceasca in tava de copt timp de 15-20 minute, apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasa complet.

Ingrdiente Umplutura de mascarpone si capsuni

  • 250 grame branza crema
  • 250 grame branza mascarpone
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3/4 pahar de frisca
  • 2 cani capsuni proaspete (le scoateti frunzulitele si coditele) taiate pe sfert

Preparare umplutura de mascarpone si capsuni:

  • Amestecati cu ajutorul mixerului branza crema cu branza mascarpone, zaharul pudra si esenta de vanilie pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati apoi frisca si incorporati cu grija capsunile taiate pe sfert.

Asamblare Tort cu crema de portocala si capsuni:

  • Taiati blaturile de tort pe jumatate astfel incat sa obtineti in total patru straturi de tort.
  • Puneti un strat pe o farfurie de tort si intindeti peste acesta jumatate din crema de portocala obtinuta anterior.
  • Asezati un alt strat peste crema de portocala.
  • Peste acesta puneti umplutura de mascarpone si capsuni.
  • Adaugati al treilea strat de blat.
  • Puneti restul de crema de portocala, insa aveti grija sa opriti o lingurita din aceasta pentru a decora tortul.
  • Asezati ultimul strat si presarati putin zahar pudra peste acesta, apoi decorati-l cu lingurita de crema de portocala ramasa si cu o capsuna.
  • De asemenea pe marginile umpluturii de mascarpone aranjati cateva capsuni taiate pe sfert.
  • Lasati tortul la frigider cel putin 2 ore inainte de a-l servi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.