Tort cu crema de portocala si capsuni
Un desert perfect la orice ocazie, este deliciosul tort cu crema de portocala si capsuni. Aroma portocalelor combinata cu cea a capsunilor confera o savoare deosebita acestui preparat dulce perfect.
Ingrediente Tort cu crema de portocala si capsuni:
Crema de portocala:
- 6 galbenusuri de ou
- Coaja rasa de la o portocala
- 1/2 cana suc de portocale
- 1/2 cana zahar
- 120 grame unt taiat in bucatele
Preparare crema de portocala:
- Mixati galbenusele impreuna cu sucul de portocale, coaja de portocale si zaharul, intr-o craticioara la foc mediu.
- Amestecati ingredientele pana cand crema de ingroasa.
- Luati apoi craticioara de pe foc si incorporati pe rand bucatelele de unt, mixati pana cand obtineti o crema de portocala omogena.
- Lasati crema de portocala sa se raceasa complet inainte de a umple tortul cu aceasta.
Ingrediente blaturi:
- 340 grame unt
- 2 cani zahar
- 3 oua
- 4 lingurite esenta de vanilie
- 3 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 3/4 cana lapte
- 1/4 cana smantana pentru frisca
Preparare blaturi:
- Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 forme rotunde de tort cu diametrul de 18-20 de cm.
- Mixati untul impreuna cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati apoi cele trei oua pe rand, mixand bine ingredientele de fiecare data.
- Incorporati cele 4 lingurite de esenta de vanilie.
- Intr-un alt castron mixati cele 3 cani de faina cu praful de copt.
- Combinati laptele cu smantana pentru frisca intr-un ibric.
- Dati-le pe foc 1 minut pentru ca acestea sa fie calde.
- Incorporati pe rand faina+praful de copt, apoi laptele+smantana pentru frisca calde in crema obtinuta anterior din zahar, unt si esenta de vanilie (incepeti si terminati cu ingredientele uscate – faina+praf de copt).
- Impartiti aluatul obtinut in mod egal in cele 2 forme de tort pregatite anterior.
- Dati-le in cuptorul incins la 190 grade Celsius timp de 30 de minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati blaturile sa se raceasca in tava de copt timp de 15-20 minute, apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasa complet.
Ingrdiente Umplutura de mascarpone si capsuni
- 250 grame branza crema
- 250 grame branza mascarpone
- 1/2 cana zahar pudra
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 3/4 pahar de frisca
- 2 cani capsuni proaspete (le scoateti frunzulitele si coditele) taiate pe sfert
Preparare umplutura de mascarpone si capsuni:
- Amestecati cu ajutorul mixerului branza crema cu branza mascarpone, zaharul pudra si esenta de vanilie pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati apoi frisca si incorporati cu grija capsunile taiate pe sfert.
Asamblare Tort cu crema de portocala si capsuni:
- Taiati blaturile de tort pe jumatate astfel incat sa obtineti in total patru straturi de tort.
- Puneti un strat pe o farfurie de tort si intindeti peste acesta jumatate din crema de portocala obtinuta anterior.
- Asezati un alt strat peste crema de portocala.
- Peste acesta puneti umplutura de mascarpone si capsuni.
- Adaugati al treilea strat de blat.
- Puneti restul de crema de portocala, insa aveti grija sa opriti o lingurita din aceasta pentru a decora tortul.
- Asezati ultimul strat si presarati putin zahar pudra peste acesta, apoi decorati-l cu lingurita de crema de portocala ramasa si cu o capsuna.
- De asemenea pe marginile umpluturii de mascarpone aranjati cateva capsuni taiate pe sfert.
- Lasati tortul la frigider cel putin 2 ore inainte de a-l servi.