Cheesecake cu cocos si ciocolata
Savurosul Cheesecake cu cocos si ciocolata este un desert fabulos pe care-l puteti prepara pentru masa de Craciun. Cele 3 straturi (crusta, stratul de cocos si cel de ciocolata) se imbina perfect formand o prajitura unica deosebita.
Ingrediente Cheesecake cu cocos si ciocolata:
Crusta:
- 250 grame biscuiti oreo
- 60 grame unt topit
Stratul de cocos:
- 2 albusuri batute spuma
- 500 grame fulgi de cocos
- 400 ml lapte condensat
Stratul de ciocolata si branza crema:
- 250 grame branza crema
- 1/2 cana zahar
- 3 oua
- 2 cani chipsuri de ciocolata topita
- 1 pahar frisca
- 3 lingurite esenta de vanilie
Preparare Cheesecake cu cocos si ciocolata:
Crusta:
- Puneti biscutii in robotul de bucatarie si mixati usor cat sa nu se faca praf (apasati de 2-3 ori pe functia PULSE).
- Topiti untul, lasati sa se raceasca si turnati-l peste biscutii.
- Amestecati bine pana cand se incorporeaza toate firimiturile.
- Turnati amestecul obtinut intr-o tava rotunda antiaderenta si presati-l bine cu o lingura, inclusiv pe margini.
Stratul de cocos:
- Intr-un castron mixati albusele batute spuma cu fulgii de cocos si laptele condensat.
- Turnati compozitia obtinuta peste crusta din biscuiti.
Stratul de ciocolata:
- Intr-un castron mare mixati branza crema cu zaharul.
- Adaugati cele trei oua pe rand.
- Incorporati apoi restul ingredientelor (chipsurile topite, frisca, esenta de vanilie).
- Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena si intindeti-o peste crema de cocos.
- Lasati cheesecake-ul sa stea la temperatura camerei timp de 30 de minute, apoi dati-l in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 1 ora.
- Inchideti focul.
- Lasati-l apoi sa stea in cuptorul stins, insa cu usa deschisa 30 de minute.
- Luati-l apoi din cuptorul si lasati-l inca 30 de minute la temperatura camerei.
- Scoateti apoi cu grija Cheesecake-ul cu cocos si ciocolata cu ajutorul unui cutit din forma rotunda de copt, si asteptati ca acesta sa se raceasca complet.
- Dati apoi cheesecake-ul cu cocos in frigider cel putin 6 ore inainte de a-l servi.
- Decorati-l cu frisca sau fulgi de cocos.