Cheesecake cu cocos si ciocolata

3 Shares

Savurosul Cheesecake cu cocos si ciocolata este un desert fabulos pe care-l puteti prepara pentru masa de Craciun. Cele 3 straturi (crusta, stratul de cocos si cel de ciocolata) se imbina perfect formand o prajitura unica deosebita.

Cheesecake cu cocos si ciocolata

Ingrediente Cheesecake cu cocos si ciocolata:

Crusta:

  • 250 grame biscuiti oreo
  • 60 grame unt topit

Stratul de cocos:

  • 2 albusuri batute spuma
  • 500 grame fulgi de cocos
  • 400 ml lapte condensat

Stratul de ciocolata si branza crema:

  • 250 grame branza crema
  • 1/2 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 cani chipsuri de ciocolata topita
  • 1 pahar frisca
  • 3 lingurite esenta de vanilie

Preparare Cheesecake cu cocos si ciocolata:

Crusta:

  • Puneti biscutii in robotul de bucatarie si mixati usor cat sa nu se faca praf (apasati de 2-3 ori pe functia PULSE).
  • Topiti untul, lasati sa se raceasca si turnati-l peste biscutii.
  • Amestecati bine pana cand se incorporeaza toate firimiturile.
  • Turnati amestecul obtinut intr-o tava rotunda antiaderenta si presati-l bine cu o lingura, inclusiv pe margini.

Stratul de cocos:

  • Intr-un castron mixati albusele batute spuma cu fulgii de cocos si laptele condensat.
  • Turnati compozitia obtinuta peste crusta din biscuiti.

Stratul de ciocolata:

  • Intr-un castron mare mixati branza crema cu zaharul.
  • Adaugati cele trei oua pe rand.
  • Incorporati apoi restul ingredientelor (chipsurile topite, frisca, esenta de vanilie).
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena si intindeti-o peste crema de cocos.
  • Lasati cheesecake-ul sa stea la temperatura camerei timp de 30 de minute, apoi dati-l in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 1 ora.
  • Inchideti focul.
  • Lasati-l apoi sa stea in cuptorul stins, insa cu usa deschisa 30 de minute.
  • Luati-l apoi din cuptorul si lasati-l inca 30 de minute la temperatura camerei.
  • Scoateti apoi cu grija Cheesecake-ul cu cocos si ciocolata cu ajutorul unui cutit din forma rotunda de copt, si asteptati ca acesta sa se raceasca complet.
  • Dati apoi cheesecake-ul cu cocos in frigider cel putin 6 ore inainte de a-l servi.
  • Decorati-l cu frisca sau fulgi de cocos.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.