Cheesecake cu caramel

62 Shares

Un desert special pentru ocazii deosebite il puteti obtine preparand deliciosul Cheesecake cu caramel. Blatul realizat din biscuiti cu ghimbir, combinat cu crema si toppingul de caramel creeaza un desert fabulos.

Cheesecake cu caramel

Ingrediente Cheesecake cu caramel:

Blat:

  • 350 grame biscuiti cu ghimbir
  • 150 grame unt

Crema:

  • 250 grame branza crema
  • 1/2 cana zahar
  • 3 oua
  • 1 cana smantana pentru frisca
  • 3 lingurite esenta de vanilie

Caramel:

  • 150 grame unt
  • 225 grame zahar

Topping:

  • 32 caramele
  • 120 grame unt
  • 400 ml lapte condensat

Preparare Cheesecake cu caramel:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Puneti biscutii in robotul de bucatarie si mixati usor cat sa nu se faca praf (apasati de 2-3 ori pe functia PULSE).
  • Topiti untul, lasati sa se raceasca si turnati-l peste biscutii.
  • Amestecati bine pana cand se incorporeaza toate firimiturile.
  • Turnati amestecul obtinut intr-o tava rotunda antiaderenta si presati-l bine cu o lingura, inclusiv pe margini.

Crema:

  • Mixati untul cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati ouale pe rand.
  • Incorporati smantana pentru frisca si esenta de vanilie.

Preparati caramelul:

  • Puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasca complet.
  • Cand untul s-a topit complet adaugati zaharul.
  • Amestecati continuu ingredientele la foc mic pana cand untul absoarbe tot zaharul si obtineti un caramel omogen (6-7 minute).
  • Turnati apoi imediat caramelul in crema obtinuta anterior (unt+zahar+smantana pentru frisca+esenta de vanilie).
  • Mixati pana cand crema devine omogena.
  • Turnati crema peste blatul din forma de copt si lasati-le sa stea la temperatura camerei 30 de minute, apoi dati-l in cuptorul incins  timp de 1 ora.
  • Inchideti focul.
  • Lasati cheesecake-ul apoi sa stea in cuptorul stins, insa cu usa deschisa 30 de minute.
  • Desprindeti apoi cu grija marginile Cheesecake-ul cu cocos si ciocolata cu ajutorul unui cutit din forma rotunda de copt, si asteptati ca acesta sa se raceasca complet, lasandu-l in forma de copt.

Intre timp preparati topping-ul:

  • Puneti caramelele impreuna cu laptele condensat si untul intr-o craticioara la foc mediu.
  • Mixati continuu pana cand ingredientele se topesc si obtineti un topping omogen (6-8 minute).
  • Turnati caramelul peste cheesecake-ul racit si intindeti-l pe toata suprafata acestuia.
  • Dati cheesecake-ul cu caramel la frigider cel putin 8 ore.
  • Scoateti cheesecake-ul din forma de copt si taiati-l in felii.
  • Cand serviti garnisiti-l cu frisca si pudra de cacao.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.