Prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

276 Shares

Prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie este nemaipomenit de savuroasa. Merele rase combinate cu sucul de cirese si crema de vanilie creeaza un desert fabulos.

prajitura-cu-umplutura-de-mere-si-crema-de-vanilie-1

Ingrediente Prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie:

Foile:

  • 600 grame faina
  • 3 oua
  • 250 grame margarina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 grame zahar pudra

Umplutura de mere:

  • 600 grame mere
  • 2 linguri zahar
  • 10 grame gelatina
  • 100 ml Suc/compot de cirese

Umplutura cu crema de vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 7 linguri zahar
  • 150 grame unt
  • Sos de ciocolata pentru ornare

Preparare Prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie:

Foile:

  • Mixati margarina cu ouale si zaharul pudra pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati treptat faina in care in prealabil ati incorporat praful de copt.
  • Framantati aluatul obtinut si impartiti-l in trei parti egale.
  • Foile obtinute se coc pe rand intr-o tava (23×33 cm) in care ati pus hartie de copt.
  • Se lasa apoi foile sa se raceasca complet.

Umplutura de mere:

  • Curatati merele de coaja, dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Puneti merele intr-o cratita impreuna cu zaharul si lasati-le sa fiarba la foc mediu 8-10 minute sau pana cand se inmoaie, mixand din cand in cand.
  • Intre timp puneti sucul/compotul de cirese intr-o craticioara la foc mic sa se incalzeasca usor.
  • Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa rece, apoi o incorporati in sucul de cirese caldut, mixati pentru a se combina ingredientele.
  • Dupa ce merele s-au inmuiat, luati-le de pe foc, adaugati gelatina dizolvata in sucul de cirese si mixati pana cand ingredientele se omogenizeaza.

Crema de vanilie:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati apoi untul in budinca de vanilie racita.

Asamblare Prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie:

  • Asezati una din cele trei foi pe fundul unui platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu umplutura de mere.
  • Deasupra asezati cea de-a doua foaie.
  • Peste aceasta intindeti crema de vanilie.
  • Asezati ultima foaie de aluat.
  • Garnisiti cu sos de ciocolata.
  • Prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie se da la frigider minim 6 ore pentru a se inmuia inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.