Prajitura cu rubarba si capsuni

81 Shares

Un desert savuros si apetisant este delicioasa prajitura cu rubarba si capsuni. Aroma fructelor, combinata cu un blat pufos si un topping sfaramicios, fac din aceasta prajitura un desert extraordinar.

Prajitura cu rubarba si capsuni

Ingrediente Prajitura cu rubarba si capsuni:

Aluat faramicios – toppingul:

  • 120 grame unt topit
  • 3/4 cana zahar brun
  • 1 1/4 cana faina

Prajitura propriu-zisa:

  • 250 grame rubarba taiata in bucati de 1 cm lungime
  • 250 grame capsuni le scoateti-le frunzulitele si coditele; taiati-le in bucati de 0.5 cm
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 175 grame unt
  • 1 1/2 cana zahar pudra
  • 3 oua mari
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Preparare Prajitura cu rubarba si capsuni:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Ungeti cu putin unt o tava de copt patrata si asezati apoi pe fundul acesteia o hartie de copt.
  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina hartia de copt.

Aluatul sfaramicios:

  • Amestecati untul cu zaharul brun.
  • Incorporati apoi faina si mixati cu ajutorul unei furculite pana cand obtineti cu aluat sfaramicios.
  • Dati aluatul la frigider pana cand il veti folosi la prajitura.

Prajitura propriu-zisa:

  • Intr-un castron de marime medie, amestecati rubarba, capsunile, zaharul brun si 1/4 cana faina.
  • Intr-un alt castron de marime medie, mixati restul de faina (1 1/4 cana) cu praful de copt.
  • Intr-un castron mare amestecati cu ajutorul mixerului untul impreuna cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati apoi ouale pe rand.
  • Incorporati si esenta de vanilie, apoi adaugati mixul de faina+praf de copt.
  • Turnati aluatul format in tava de cuptor pregatita anterior.
  • Deasupra acestuia puneti mixul de rubarba, capsuni, zahar brun si faina.
  • Peste acesta puneti cu grija aluatul sfaramicios pe care l-ati tinut la frigider.
  • Dati prajitura cu rubara si capsuni in cuptorul incins timp de 50-60 minute pana se rumeneste, sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati prajitura sa se raceasca complet in tava de copt.
  • Taiati-o apoi in patrate si decorati-o cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

  • Iulia

    ..Va multumesc ..pt retete…am mai facut, cea saseasca , cu gem si bezea de nuca :)…deseori mi-ati fost muza šŸ™‚ …iar ultimle, gogosile cu lapte batut si prajitura cu rubarba si capsunu. MINUNATE, de fiecare data ! ..multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.