Negresa cu nuci si glazura

137 Shares

Un desert perfect la orice ocazie este savuroasa negresa cu nuci si glazura. Blatul consistent ce contine nuci, cacaua, cafea espresso si chipsuri de ciocolata se imbina perfect cu glazura fina, nemaipomenit de delicioasa.

negresa cu nuci si glazura1

Ingrediente Negresa cu nuci si glazura:

  • 300 grame ciocolata dark rupta in bucati
  • 200 grame nuci taiate marunt
  • 150 grame faina
  • 100 grame chips-uri de ciocolata
  • 20 grame cacao pudra
  • 2 lingurite cafea espresso pudra
  • 5 oua
  • 250 grame zahar
  • 250 ml ulei

Glazura:

  • 200 grame ciocolata cu lapte rupta in bucati
  • 200 grame smantana pentru frisca
  • 1 lingurita cacao pudra

 

Preparare Negresa cu nuci si glazura:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Topiti ciocolata dark pe bain-marie.
  • Intr-un castron mixati nucile, faina, chips-urile de ciocolata, cacaua, si cafeaua espresso.
  • Intr-un alt castron amestecati ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie omgena.
  • Turnati uleiul treptat si mixati continuu cu ajutorul unui tel.
  • Adaugati treptat ciocolata dark topita pe bain-marie, apoi incorporati compozitia de nuci+faina+cacaua+chips-uri de ciocolata+espresso.
  • Mixati usor pana obtineti un aluat omogen.
  • Puneti o hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de cuptor.
  • Turnati aluatul de negresa obtinut anterior si nivelati-l.
  • Dati-l in cuptorul incins timp de 25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati negresa sa se raceasca.

Glazura:

  • Intr-o craticioara puneti smantana de frisca sa fiarba la foc mic.
  • Adaugati ciocolata cu lapte rupta in bucati si asteptati sa se topeasca, mixand continuu.
  • Dupa ce glazura s-a ingrosat luati craticioara de pe foc si lasati glazura sa se raceasca 15-20 minute, apoi intindeti-o peste negresa.
  • Dupa ce glazura s-a racit complet puneti negresa la frigider cel putin 2 ore.
  • Dupa ce glazura s-a intarit taiati negresa in patrate.
  • Deasupra presarati pudra de cacao.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.