Negresa cu mere

2 Shares

O banala prajitura poate deveni mai interesanta daca ii adaugam niste fructe. Asa este cazul savurosului desert: negresa cu mere, ce se prepara foarte usor. Puteti folosi si alte fructe,  care  nu trebuie fie zemoase (pere, piersici, caise, etc.)

negresa cu mere

Ingrediente Negresa cu mere:

  • 175 grame unt la temperatura camerei
  • 175 grame zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 30 grame pudra de cacao
  • 3 mere
  • 175 grame faina
  • 1/2 plic praf de copt

Preparare Negresa cu mere:

  • Ungeti cu putin unt o tava dreptunghiulara de copt de 20×30 cm.
  • Cu ajutorul unui mixer amestecati untul impreuna cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati ouale pe rand.
  • Incorporati esenta de vanilie, scortisoara si cacaua.
  • In final adaugati faina cernuta si praful de copt; mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Curatati merele de coaja, indepartati cotorul si taiati merele in bucatele.
  • Adaugati merele in compozitia de negresa si amestecati usor cu o lingura.
  • Turnati aluatul in tava de copt pregatita anterior.
  • Dati negresa cu mere in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 40-50 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati prajitura sa se raceasca complet, presarati deasupra putin zahar pudra, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.