Negresa cu mere
O banala prajitura poate deveni mai interesanta daca ii adaugam niste fructe. Asa este cazul savurosului desert: negresa cu mere, ce se prepara foarte usor. Puteti folosi si alte fructe, care nu trebuie fie zemoase (pere, piersici, caise, etc.)
Ingrediente Negresa cu mere:
- 175 grame unt la temperatura camerei
- 175 grame zahar pudra
- 3 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 30 grame pudra de cacao
- 3 mere
- 175 grame faina
- 1/2 plic praf de copt
Preparare Negresa cu mere:
- Ungeti cu putin unt o tava dreptunghiulara de copt de 20×30 cm.
- Cu ajutorul unui mixer amestecati untul impreuna cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati ouale pe rand.
- Incorporati esenta de vanilie, scortisoara si cacaua.
- In final adaugati faina cernuta si praful de copt; mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Curatati merele de coaja, indepartati cotorul si taiati merele in bucatele.
- Adaugati merele in compozitia de negresa si amestecati usor cu o lingura.
- Turnati aluatul in tava de copt pregatita anterior.
- Dati negresa cu mere in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 40-50 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati prajitura sa se raceasca complet, presarati deasupra putin zahar pudra, apoi taiati-o in bucati.