Negresa cu mere si sos de ciocolata

8 Shares

Un desert cu blat umed, cu multa ciocolata, gustos si apetisant este Negresa cu mere si sos de ciocolata. Se prepara foarte usor si este un adevarat deliciu.

Negresa cu mere si sos de ciocolata

Ingrediente Negresa cu mere si sos de ciocolata:

Blat:

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 1 cana gris
  • 2 linguri biscuiti macinati
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 mere marime medie, curatate de coaja, date pe razatoarea cu ochiuri mari

Sos:

  • 1  cana zahar
  • 2 cani lapte
  • 100 grame ciocolata
  • 2 linguri Finetti bicolor
  • 125 grame unt

Preparare Negresa cu mere si sos de ciocolata:

  • Intr-un castron amestecati grisul cu zaharul, biscuitii macinati, praful de copt, cacaua si zaharul vanilat.
  • Separat, intr-un alt castron se bat ouale, se adauga uleiul si laptele, apoi amestecul obtinut se incorporeaza in castronul cu ingredientele uscate.
  • Se amesteca pana cand se omogenizeaza, iar in final se adauga merele rase.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×33 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de cca. 40 minute.

Sosul de ciocolata:

  • Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rupta in bucatele si untul.
  • Mixati pana cand ingredientele s-au topit, apoi incorporati si cele 2 linguri de Finetti bicolor.
  • Amestecati in continuare timp de 4-5 minute, apoi stingeti focul.
  • Turnati sosul de ciocolata obtinut peste blatul scos din cuptor.
  • Lasati negresa sa se raceasca complet, apoi taiati-o in bucati.
  • Puteti s-o decorati cu zahar pudra, biscuiti pisati, fulgi de cocos sau cacao pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.