Negresa cu biscuiti

Negresa cu biscuiti este un desert fraged, delicios si ciocolatos. Stratul de cocos ce garniseste prajitura ii confera un plus de eleganta si un gust desavarsit.

Negresa cu biscuiti

Ingrediente Negresa cu biscuiti:

  • 150 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 g unt
  • 1 cana zahar
  • 4 oua
  • 100 g biscuiti simpli rupti in bucatele

Glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 1-2 linguri lapte

Decor:

  • Fulgi de cocos

Preparare Negresa cu biscuiti:

  • Faina se cerne impreuna cu cacaua si praful de copt intr-un castron.
  • Ciocolata se rupe in bucati si se dizolva impreuna cu untul pe bain-marie sau intr-o cratita antiaderenta la foc mic.
  • Se adauga apoi zaharul, se omogenizeaza, apoi se ia de pe foc.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca complet, apoi se incorporeaza ouale, pe rand.
  • In final se adauga ingredientele uscate cernute anterior (faina, cacaua, praful de copt) si biscuitii rupti in bucatele.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de copt de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 35-40 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Negresa cu biscuiti sa se raceasca complet, apoi puneti-o la frigider minim 6 ore.

Glazura de cicolata:

  • Ciocolata rupta in bucatele se topeste la foc mic cu 1-2 linguri lapte.
  • Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste prajitura ce a stat la rece.
  • Negresa cu biscuiti se decoreaza cu fulgi de cocos.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.