Prajitura cu branza de vaci si nuci
Un desert delicat cu crema si aluat din branza de vaci, completata de un blat pufos din nuci , este savuroasa Prajitura cu branza de vaci si nuci.
Aluatul de branza de vaci:
- 600 grame branza de vaci cremoasa
- 200 grame zahar
- 125 grame unt
- 6 oua
- 1/2 lingura faina
- 1/2 lingura amidon de porumb
- 1 lingurita praf de copt
Blatul de nuci:
- 5 oua
- 100 grame nuci macinate
- 150 grame zahar
- 80 grame faina
- 50 grame amidon de porumb
- 1 lingurita praf de copt
- 120 ml ulei
Crema:
- 500 ml lapte
- 5 linguri faina
- 1-2 lingurite esenta vanilie
- 150 grame zahar pudra
- 250 grame unt
Preparare Prajitura cu branza de vaci si nuci:
Aluatul de branza de vaci:
- Intr-un castron mixati untul impreuna cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
- Incorporati apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
- Adaugati branza de vaci, faina, amidonul de porumb si praful de copt.
- In final incorporati albusurile batute spuma tare.
- Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor de 20×28 cm.
- Turnati aluatul de branza de vaci obtinut la cuptor.
- Dati tava in cuptorul incins la 180 grade timp de 35-40 minute (se va obtine un aluat moale, usor inchegat de consistenta unei budinci ).
Blatul de nuci:
- Bateti albusurile spuma intr-un castron, incorporati treptat zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
- Intr-un alt castron mixati galbenusurile, apoi adaugati uleiul treptat.
- Intr-un al treilea castron amestecati faina cu amidonul de porumb, praful de copt si nucile macinate.
- Incorporati treptat mixul de ingrediente uscate in cel de galbenusuri+ulei.
- In final adaugati treptat bezeaua in castronul cu celelalte ingrediente.
- Amestecati usor cu o spatula pana obtineti un aluat omogen.
- Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale, ce se vor coace separat intr-o tava de copt de 20×28, in care ati pus in prealabil o hartie de copt.
- Fiecare parte de aluat se lasa in cuptor cca. 25 minute, la 180 grade Celsius sau verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce sunt gata, blaturile cu nuci se lasa sa se raceasca complet.
Crema:
- Puneti laptele se pune impreuna cu faina intr-o craticioara.
- Se fierb ingredientele la foc mic pana cand crema se ingroasa, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma cocoloase.
- Dupa ce este gata, acoperiti-o cu o folie alimentara si lasati-o sa se raceasca complet.
- Intr-un castron mixati untul impreuna cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena.
- In crema rezultata adaugati treptat cate 1-2 linguri din crema obtinuta anterior pe foc si esenta de vanilie, pana se termina.
Asamblare Prajitura cu branza de vaci si nuci:
- Pe o masa de lucru se pune unul din blaturile de nuci.
- Ungeti acest blat cu 1/3 din crema obtinuta anterior.
- La mijloc asezati cu grija aluatul din branza de vaci.
- Peste aceasta intindeti 1/3 din crema.
- Deasupra asezati cel de-al doilea blat de nuci, iar peste el ultima treime din crema.
- Garnisiti topul prajiturii cu cateva nuci macinate.
- Prajitura cu branza de vaci si nuci se lasa la frigider minim 6 ore apoi se taie in felii.
Please follow and like us:
arata foarte bine 🙂
Un deliciu absolut !
Este superbă această rețetă am făcut o de 2 ori
Multumesc !