Prajitura cu branza de vaci si nuci

2K Shares

Un desert delicat cu crema si aluat din branza de vaci, completata de un blat pufos din nuci , este savuroasa Prajitura cu branza de vaci si nuci. 

Prajitura-cu-branza-de-vaci-si-nuci

Aluatul de branza de vaci:

  • 600 grame branza de vaci cremoasa
  • 200 grame zahar
  • 125 grame unt
  • 6 oua
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 lingura amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt

Blatul de nuci:

  • 5 oua
  • 100 grame nuci macinate
  • 150 grame zahar
  • 80 grame faina
  • 50 grame amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 ml ulei

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 1-2 lingurite esenta vanilie
  • 150 grame zahar pudra
  • 250 grame unt

Preparare Prajitura cu branza de vaci si nuci:

Aluatul de branza de vaci:

  • Intr-un castron mixati untul impreuna cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Incorporati apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Adaugati branza de vaci, faina, amidonul de porumb si praful de copt.
  • In final incorporati albusurile batute spuma tare.
  • Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor de 20×28 cm.
  • Turnati aluatul de branza de vaci obtinut la cuptor.
  • Dati tava in cuptorul incins la 180 grade timp de 35-40 minute (se va obtine un aluat moale, usor inchegat de consistenta unei budinci ).

Blatul de nuci:

  • Bateti albusurile spuma intr-un castron, incorporati treptat zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Intr-un alt castron mixati galbenusurile, apoi adaugati uleiul treptat.
  • Intr-un al treilea castron amestecati faina cu amidonul de porumb, praful de copt si nucile macinate.
  • Incorporati treptat mixul de ingrediente uscate in cel de galbenusuri+ulei.
  • In final adaugati treptat bezeaua in castronul cu celelalte ingrediente.
  • Amestecati usor cu o spatula pana obtineti un aluat omogen.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale, ce se vor coace separat  intr-o tava de copt de 20×28, in care ati pus in prealabil o hartie de copt.
  • Fiecare parte de aluat se lasa in cuptor cca. 25 minute, la 180 grade Celsius sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce sunt gata, blaturile cu nuci se lasa sa se raceasca complet.

Crema:

  • Puneti laptele  se pune impreuna cu faina intr-o craticioara.
  • Se fierb ingredientele la foc mic pana cand crema se ingroasa, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma cocoloase.
  • Dupa ce este gata, acoperiti-o cu o folie alimentara si lasati-o sa se raceasca complet.
  • Intr-un castron mixati untul impreuna cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena.
  • In crema rezultata adaugati treptat cate 1-2 linguri din crema obtinuta anterior pe foc si esenta de vanilie, pana se termina.

Asamblare Prajitura cu branza de vaci si nuci:

  • Pe o masa de lucru se pune unul din blaturile de nuci.
  • Ungeti acest blat cu 1/3 din crema obtinuta anterior.
  • La mijloc asezati cu grija aluatul din branza de vaci.
  • Peste aceasta intindeti 1/3 din crema.
  • Deasupra asezati cel de-al doilea blat de nuci, iar peste el ultima treime din crema.
  • Garnisiti topul prajiturii cu cateva nuci macinate.
  • Prajitura cu branza de vaci si nuci se lasa la frigider minim 6 ore apoi se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.